Verkeersbesluit – Opheffen voetgangersoversteekplaats - Geijsterseweg - Wanssum

Logo Venray

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venray;

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

Nummer: 2020-013-WAN

 

Wettelijke grondslag

De wettelijke grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:

- Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994);

- Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (hierna RVV 1990);

- Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW).

Doelstelling en motivering

Doelstelling

Uit het oogpunt van het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg is het gewenst een voetgangersoversteekplaats op de Geijsterseweg op te heffen.

Motivering

Hierbij is het volgende overwogen:

  • Dat het parkeerterrein bij de jachthaven van Wanssum gereconstrueerd wordt;

  • Dat in het kader van deze reconstructie de locatie van de in- en uitgangen van het parkeerterrein wijzigen;

  • Dat de meest noordelijke in-/uitgang van het gereconstrueerde parkeerterrein uitkomt op een voetgangersoversteekplaats;

  • Dat deze voetgangersoversteekplaats in het verleden is aangelegd vanwege een bushalte op deze locatie langs de Geijsterseweg;

  • Dat deze bushalte inmiddels verdwenen is;

  • Dat het huidige aantal oversteekbewegingen op deze locatie relatief laag is;

  • Dat daarom geen noodzaak meer aanwezig is om de voetgangersoversteekplaats in stand te houden;

  • Dat in de toekomst – na voltooiing van de randweg Wanssum – de Geijsterseweg heringericht en vastgesteld zal worden als 30 km/uur zone.

Overleg

Onderhavige verkeersmaatregel is besproken met de Politie-Eenheid Limburg. De politie heeft ingestemd met bovengenoemde verkeersmaatregelen. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het BABW.

Belangenafweging

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig zullen worden benadeeld door de genoemde verkeersmaatregel, dan wel dat door de te treffen verkeersmaatregel een onduidelijke verkeerssituatie zal ontstaan.

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    Door het verwijderen van verkeerborden L2 van Bijlage I van het RVV 1990 en zebrapadmarkering, de voetgangersoversteekplaats op de Geijsterseweg nabij het parkeerterrein van de jachthaven op te heffen;

  • 2.

    Genoemde verkeersmaatregel uit te voeren zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende bebordingtekening;

  • 3.

    Dit verkeersbesluit treedt in werking daags na bekendmaking en wordt geëffectueerd op het moment dat de verkeersborden en zebrapadmarkering verwijderd zijn.

Burgemeester en wethouders van Venray, namens dezen,

Afdeling Stad, Dorpen en Wijken

Teammanager Civiel en Verkeer

Paul de Mulder

Bent u het met dit besluit niet eens, dan kunt u hiertegen bezwaar maken.

Dit kan via www.venray.nl/bezwaarschrift-indienen. Daarvoor heeft u uw elektronische handtekening (DigiD) nodig. Ook kunt u schriftelijk bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift stuurt u naar burgemeester en wethouders van Venray, Postbus 500, 5800 AM Venray.

In het bezwaarschrift schrijft u tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u het niet eens bent met ons besluit. Denkt u eraan dat u het bezwaarschrift ondertekent en dat u uw naam en adres vermeldt. U heeft zes weken om het bezwaarschrift in te dienen. De uiterste datum is zes weken na de datum waarop wij het besluit gepubliceerd hebben in de Staatscourant. Als u bezwaar maakt, treedt het besluit toch in werking. Alleen als er spoedeisende belangen zijn die dat nodig maken, kunt u bij de rechter om een tijdelijke maatregel vragen. Dat heet een voorlopige voorziening. Alle informatie hierover kunt u krijgen via de griffie van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Naar boven