Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Veenpluis 4-6, Best

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 15 september 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Veenpluis 4-6, Best' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0753Veenp4en6-va01.

Inhoud

In verband met de door Philips Innovation Center Eindhoven North in Best gewenste uitbreiding van bedrijfsactiviteiten is uitbreiding van bedrijfsbebouwing noodzakelijk. In het daarvoor vast te stellen bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen voor het oprichten van ruim 12.000 m2 nieuwe bedrijfsbebouwing binnen een bedrijfsbestemming met een omvang van ca. 41 hectare waar thans ca. 91.000 m2 bedrijfsbebouwing aanwezig is. De uitbreidingswensen en –mogelijkheden zijn echter gebonden aan de routing, de bedrijfsprocessen en het gerealiseerde landschap van de campus.

De gewenste nieuwe bedrijfsbebouwing en vigerende bedrijfsbestemming valt voor 6.948 m2 samen met het Natuur Netwerk Brabant (hierna: NNB) op grond van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV). Hier moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de nieuwe bouwmogelijkheden hiermee in strijd zijn.

Om de aantasting van het NNB zo gering mogelijk te houden is in overleg met de gemeente Best en de provincie naar de meest gunstige optie qua aantasting van het NNB gezocht.

Vaststelling van het bestemmingsplan is gelet op het voorgaande alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Vanwege de omvang van de aantasting is dit mogelijk o.b.v. artikel 3.21 Kleinschalige herbegrenzing. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Veenpluis 4-6' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 15 september 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven