Bestemmingsplan Nijebuorren Harkema

Logo Achtkarspelen

Inleiding

Het ontwerp bestemmingsplan Nijebuorren Harkema geeft een regeling voor de realisatie van 13 hofwoningen en 4 2-onder-1 kapwoningen. Voor het realiseren van de woningen is ook een omgevingsvergunning noodzakelijk.

 

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. Zowel het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

 

Ter inzage

Vanaf 17 september 2020 tot en met 28 oktober liggen het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage.

De plannen kunt u inzien:

- in het Klant Contact Centrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en;

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen

- Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.BPHaNijebuorren18-ON01).

 

Zienswijzen

Tot en met 28 oktober 2020 kunt u uw ziens­wijze kenbaar maken. U kunt een brief of e-mail sturen of een afspraak maken voor een mondelinge zienswijze. Uw brief of e-mail moet voorzien zijn van uw naam, adres en woonplaats en een motivering van uw zienswijze.

Brief: Een zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van de gemeente Achtkarspelen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

E-mail: Een zienswijze per e-mail verstuurt u naar gemeente@achtkarspelen.nl

Mondeling: Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak voor 28 september 2020.

 

Meer informatie

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jurjen de Boer van het team Ontwikkeling en Advies Ruimte, via het algemene telefoonnummer 14 0511.

Buitenpost, 16 september 2020

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

Namens deze:

O.F. Brouwer, burgemeester

J. Wijma, secretaris

Naar boven