Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen voor de bouw van het nieuwe Theater aan de Parade

Logo 's-Hertogenbosch

 

 

De Gemeente ’s-Hertogenbosch neemt ten behoeve van en de sloop en de herbouw van het Theater aan de Parade een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Van september 2020 tot en met eind 2023 wordt een nieuw Theater aan de Parade gebouwd. Deze herbouw bestaat uit grofweg twee fasen. De eerste fase start begin september 2020 en duurt tot half november 2020. Vervolgens start de tweede fase en die duurt tot eind 2023.

 

Tijdens de eerste fase is de ruimte die nodig is voor de werkzaamheden nog beperkt. Tot 25 september 2020 zijn er nog geen ingrijpende verkeersmaatregelen nodig. Na 25 september 2020 wordt de bouwplaats uitgebreid. Een gedeelte vóór het theater en een gedeelte van het trottoir in de Triniteitstraat worden dan in gebruik genomen voor de sloop- en bouwwerkzaamheden. Om de voetgangers veilig over te laten steken leggen we hiervoor een tijdelijke voetgangersoversteekplaats met zebramarkering aan.

 

Tijdens de tweede fase wordt de bouwplaats nog verder uitgebreid. De bouwplaats komt vóór het theater te liggen en deels ook op de Parade. De bouwplaats neemt de rijloper en het trottoir, wat voor het theater ligt, geheel in beslag. Ook de ruimte die in gebruik is genomen tijdens de eerste fase, het deel van het trottoir aan de Triniteitstraat, blijft dan onderdeel van de bouwplaats.

 

De bouwplaats wordt met een hekwerk afgezet en is vanaf 15 november 2020 tot Q3-2023 niet langer openbaar toegankelijk. Om de bouw van het nieuwe Theater aan de Parade mogelijk te maken wordt er een bouwplaats ingericht vóór het theater. Hiervoor zijn er een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen nodig:

De rijloper plus het trottoir, vóór het Theater aan de Parade, wordt afgesloten. Hier komt de bouwplaats.

De rijloper tussen het Theater aan de Parade en de Choorstraat blijft openbaar toegankelijk. Om de bereikbaarheid van de voorzieningen en panden mogelijk te maken wordt hier tijdelijk verkeer in twee richtingen toegestaan. Het eenrichtingsverkeersregime wordt daartoe opgeheven.

Omdat het niet meer mogelijk is om vanaf de Triniteitstraat, via de Parade, voor het theater langs te rijden wordt de Choorstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer. Zo blijven de woningen en de voorzieningen aan de Parade, Sint Jans Kerkhof en de Choorstraat voor het verkeer bereikbaar

Tijdelijke oversteekplaats voetgangers Triniteitstraat

Voetgangers die vanuit de Casinotuin via de Cavaleriestraat lopen kunnen, vanaf 25 september 2020 tijdens de bouwperiode, niet rechts afslaan naar de Parade. Het trottoir is hier tijdelijk niet beschikbaar. Ze moeten de Triniteitstraat oversteken. Om deze oversteek veilig en herkenbaar te maken wordt er een voetgangersoversteekplaats aangelegd in het verlengde van de Cavaleriestraat. De oversteekplaats komt in het verlengde van de Cavaleriestraat te liggen. In dit verlengde liggen nu echter twee parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Deze parkeerplaatsen komen te vervallen tijdens de duur van de werkzaamheden. Deze vervallen vergunninghoudersplaatsen worden op de Parade gecompenseerd door aan de zuidzijde twee algemene gehandicapten parkeerplaatsen te laten vervallen. Er blijven dan nog tien algemene gehandicapten parkeerplaatsen beschikbaar.

 

Na de bouwwerkzaamheden worden de huidige verkeers- en parkeersituaties weer hersteld.

 

De uitvoering van dit besluit vindt plaats vanaf 25 september 2020. Voorafgaand aan de uitvoering wordt dit besluit vanaf vrijdag 18 september 2020 zes weken ter inzage gelegd en worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld hun bezwaar hierop in te dienen.

 

Tervisielegging verkeersbesluit

Het verkeersbesluit ligt voor iedereen vanaf maandag 21 september 2020 tot en met maandag 2 november 2020 ter inzage in het stadskantoor.

 

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u bezwaar maken. Het maken van bezwaar doet u door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. U moet uw bezwaarschrift indienen binnen 6 weken nadat het besluit, waartegen u bezwaar maakt, is verzonden. U kunt uw bezwaarschrift per brief of digitaal indienen.

 

Per brief bezwaar maken

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft, een omschrijving van de beslissing waartegen u bezwaar wilt maken, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening. U moet het bezwaarschrift dus ondertekenen.

Nadat u het bezwaarschrift hebt ondertekend, stuurt u het op naar de gemeente. U moet uw bezwaarschrift richten aan: het College van burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch,

Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch

 

Digitaal bezwaar maken

U kunt ook digitaal bezwaar maken, via een vastgesteld digitaal formulier, met gebruik van DigiD.

Meer informatie hierover, alsmede het digitale bezwaarformulier, kunt u vinden op de website van onze gemeente: www.s-hertogenbosch.nl/stad-en-bestuur/bestuur/bezwaar-maken

Let op: bezwaar maken via de mail is niet mogelijk!

 

Voorlopige voorziening rechter

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit waartegen u bezwaar maakt wel geldt. Het kan zijn dat de werking van dit besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftprocedure de rechter vragen een ‘voorlopige voorziening’ te treffen. Zo’n voorlopige voorziening wordt vaak een schorsing genoemd.

 

U kunt hiertoe zelf een verzoekschrift opstellen en deze vervolgens naar de rechtbank sturen. Dit verzoek moet u dan richten aan: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA te ‘s-Hertogenbosch.

 

Aan de procedure voor ‘voorlopige voorziening’ zijn kosten verbonden (griffierecht).

 

Nadere informatie over bezwaar (en beroep) tegen beslissingen van de overheid vindt u in het digitale informatieblad Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid.

 

Voor inhoudelijke vragen mailt u met de heer van Zwieten van de afdeling Leefomgeving via leefomgeving@s-hertogenbosch.nl

Naar boven