Verkeersbesluit reserveren parkeerplaatsen voor elektrisch laden Abt Ludolfweg

Logo De Bilt

 

Datum: 22 januari 2020

Locatie: Abt Ludolfweg

Kern: De Bilt

Zaaknummer: 52695

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt,

Ingevolge artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: Wvw) is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

De plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en onderborden (opgenomen in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer), voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Maatregelen op of aan de weg tot een wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken

Procedure

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie.

 

Motivering

In samenwerking met de MRAe stimuleert gemeente De Bilt het elektrisch rijden vanuit het oogpunt van duurzaamheid en milieu. Voor het uitbreiden van het laadnetwerk in de gemeente is ter hoogte van Abt Ludolfweg huisnummer 102 een nieuwe laadpaal gewenst.

Met het verkeersbesluit worden, op basis van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, de volgende doelstellingen beoogd:

  • het zo veel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer;

  • het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik;

 

Besluit

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om:

twee parkeerplaatsen ter hoogte van Abt Ludolfweg huisnummer 102 te reserveren voor het opladen van elektrische voertuigen door plaatsing van bord E04 uit bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, met onderbord “Alleen voor opladen elektrische voertuigen”

 

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking zodra de borden zijn aangebracht.

 

Bilthoven, 22 januari 2020

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt,

namens hen,

Steffen van der Lee

Adviseur Mobiliteit

 

 

 

 

Rechtsverwijzing

Als u het niet eens bent met het genomen besluit, dan kunt u op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt. Bij voorkeur doet u dit digitaal via de website www.debilt.nl. Schriftelijk indienen is ook mogelijk via Postbus 300, 3720 AH in Bilthoven.

 

U ondertekent uw bezwaarschrift en bevat volgens artikel 6:5 Awb tenminste:

  • a.

    uw naam en adres

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaarschrift is gericht

  • d.

    de reden(en) waarom u in bezwaar komt tegen het besluit.

 

Als u een bezwaarschrift hebt ingediend, kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. Voorlopige Voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA in Utrecht, een zogenaamd verzoek om een voorlopige voorziening indienen, wanneer onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dit zou vereisen.

U bent als verzoeker van een voorlopige voorziening griffierecht verschuldigd. De griffie van rechtbank kan u informatie verstrekken over de hoogte ervan en over de wijze van betaling.

 

 

Naar boven