Gemeente Aalsmeer – Ontwerpbestemmingsplan ‘Kudelstaart 2020’ en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan 'Kudelstaart 2020' en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Kudelstaartseweg 67-73, zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, ter inzage worden gelegd met ingang van 18 september tot en met 29 oktober 2020.

Bestemmingsplan

Het gebied van het ontwerpbestemmingsplan beslaat de gronden ten zuiden van de Herenweg en de Kudelstaartseweg, ten noorden van de Hoofdweg, ten oosten van de Bilderdammerdijk en de gronden ten westen van de Legmeerdijk en Bachlaan.

Het ontwerpbestemmingsplan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Kudelstaart 2006’. Het geeft een actueel beheerkader voor het gebruik van gronden en gebouwen binnen het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan is in beginsel conserverend van aard, wat wil zeggen dat het plan niet tot nauwelijks inspeelt op toekomstige ontwikkelingen. Hierop zijn vier uitzonderingen.

Ontwikkelingen in dit ontwerpbestemmingsplan omvatten:

  • -

    het realiseren van een jongerenontmoetingsplek (jop) ter hoogte van het basketbalveld en de skatebaan aan de Bilderdammerweg;

  • -

    het vestigen van een staalverwerkingsbedrijf in het pand Cactuslaan 3;

  • -

    het realiseren/ verplaatsen van het bouwvlak voor een (hooiberg)woning op het perceel Kudelstaartseweg 67-73;

  • -

    het realiseren van een vrijliggende fietspad aan de noordzijde van de Bilderdammerweg tussen Robend en de Spiegelstraat.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Naar aanleiding van de woningbouwontwikkeling aan de Kudelstaartseweg 67-73 (Kerkepad) is het bouwvlak van de hooibergwoning op dit perceel verplaatst richting de Kudelstaartseweg. Vanwege de ligging dichter op de Kudelstaartseweg is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting, vanwege het wegverkeer op de Kudelstaartseweg, op de west-, zuid- en noordgevel van deze woning hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Aangezien de maximale hogere grenswaarde van 63 dB niet wordt overschreden en geluidreducerende maatregelen bezwaren ontmoeten van stedenbouwkundige, verkeerskundige, landschappelijke of financiële aard, kunnen voor de desbetreffende gevels hogere waarden worden vastgesteld. De nieuw te bouwen woning moet een zodanige geluidisolatie bevatten dat een acceptabel binnenniveau van 33 dB wordt bereikt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden (zie bijlage 8 van de toelichting op het ontwerpbestemmingsplan), liggen met de daarbij behorende stukken ter inzage van 18 september tot en met 29 oktober 2020.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

  • -

    in papieren vorm bij de balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1, en

  • -

    bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1.

Gedurende de periode waarin de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus gelden, zijn de papieren stukken alleen op afspraak in te zien. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 0297-387575 (balie Aalsmeer) en 020 540 49 11 (balie Amstelveen).

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen, onder vermelding van kenmerk “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kudelstaart 2020”, uw naam, adres en woonplaats, naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Aalsmeer, postbus 253, 1430 AG Aalsmeer of digitaal via fu-so@amstelveen.nl. Eventueel kunt u uw zienswijze mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak maken.

Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van “zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden hooibergwoning Kudelstaartseweg 67-73 ” of digitaal via fu-so@amstelveen.nl. Eventueel kunt u uw zienswijze mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak maken.

Naar boven