Besluit Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO), Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Schooljaar 2020/2021

Nr. OND/ODS-2020/2717 M

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en media geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van de goedkeuring van de volgende aanvraag ingediend vóór 1 november 2019 in het kader van de respectievelijke Regionale plannen onderwijsvoorzieningen:

RPO-20/020: Regio Maastricht-Parkstad-Heuvelland

Als contactpersoon verzoekt u mij, namens alle betrokken partijen om goedkeuring van het Regionaal plan onderwijsvoorzieningen (RPO) regio Maastricht-Parkstad-Heuvelland (RPO-20/020), met een looptijd van maximaal vijf jaar, te weten van 1 augustus 2020 tot en met 31 juli 2025.

Besluit

Met toepassing van artikel 74b van de Wet op het voortgezet onderwijs (W.V.O.) en de “Regeling Voorzieningenplanning voortgezet onderwijs” (zie referte), breng ik de volgende, in het kader van het RPO aangevraagde onderwijsvoorzieningen, voor bekostiging in aanmerking:

Per 1 augustus 2020:

Compass voor Atheneum Havo en Mavo te Brunssum (Brinnummer 18DO):

het bekostigen van een nieuwe nevenvestiging aan de Drieschstraat 1 te Heerlen (vestigingsnummer 02):

het toevoegen van de licenties voor afsluitend onderwijs:

  • Vwo (atheneumstroom) leerjaar vier, vijf en zes;

  • Havo (leerjaar vier en vijf);

  • Mavo (leerjaar drie en vier).

Sintermeertencollege te Heerlen (Brinnummer 19XS):

tijdelijke nevenvestiging Mgr. Schrijnenstraat 20 te Heerlen (vestigingsnummer 01):

het omzetten van de tijdelijke nevenvestiging naar een nevenvestiging met behoud van de aanwezige licenties voor vwo (atheneumstroom), havo en mavo.

Porta Mosana College te Maastricht (Brinnummer 27VG):

nevenvestiging Bemelergrubbe 2 te Maastricht (vestigingsnummer 01):

het (opnieuw) toekennen van het vbo profiel:

  • Economie en ondernemen (EO).

Sint-Maartenscollege te Maastricht (Brinnummer 27ZH):

hoofdvestiging Bemelerweg 1 te Maastricht (vestigingsnummer 00)

het (opnieuw) toekennen van de vbo profielen:

  • Mobiliteit en transport (MTR);

  • Horeca, bakkerij en recreatie (HBR);

  • Zorg en welzijn (ZW).

Bonnefantencollege te Maastricht (Brinnummer 27ZH):

nevenvestiging Eenhoornsingel 100 te Maastricht (vestigingsnummer 01):

het (opnieuw) toekennen van de vbo profielen:

  • Bouwen, wonen en interieur (BWI);

  • Zorg en welzijn (ZW)

het toevoegen van het vbo profiel:

  • Dienstverlening en producten (DP).

Motivering

Het RPO regio Maastricht-Parkstad-Heuvelland (RPO-20/020) is met positief resultaat getoetst aan de in de referte genoemde wet- en regelgeving. Mijn besluit heeft uitsluitend betrekking op de voor bekostiging in aanmerking gebrachte onderwijsvoorzieningen. Eventueel binnen het RPO gemaakte andere afspraken worden in de beoordeling niet meegenomen. Ik heb kennis genomen van het geschil tussen de Stichting LVO en de gemeente Meerssen, over het sluiten van de nevenvestiging van het Stella Maris College aan de Keelstraat 1 te Valkenburg. Het gaat hier niet om een onderwijsvoorziening die is opgenomen in het RPO en waarvoor op grond van artikel 74b van de Wet op het voortgezet onderwijs bekostiging is gevraagd. Dit geschil is derhalve niet in de beoordeling betrokken.

Ik verzoek u, als contactpersoon, alle betrokken partijen waaronder ook de bij het RPO betrokken gemeenten, van mijn beslissing op de hoogte te brengen. Bijgaand zend ik u overzichten van de goedgekeurde situatie.

Referte

Artikel 74b van de Wet op het voortgezet onderwijs;

Regeling voorzieningenplanning voortgezet onderwijs, kenmerk VO/BMR/1389467 van 23 augustus 2018, gepubliceerd in de Staatscourant van 3 september 2018, nummer 49118.

Een belanghebbende kan tegen deze beschikking beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de dag waarop de beschikking bekend gemaakt is aan de Raad van State worden gestuurd.

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media A. Slob Namens deze: De directeur Onderwijsinstellingen van de Dienst Uitvoering Onderwijs N. Zeijlemaker

Naar boven