Vaststelling bestemmingsplan Jochem Janszplantsoen Odijk, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

 

 

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 2 juli 2020 het bestemmingsplan ‘Jochem Janszplantsoen Odijk’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 16 juli 2020 tot en met woensdag 26 augustus 2020.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden gelegen aan het Jochem Janszplantsoen en aan de Singel in Odijk. Op de locatie Jochem Janszplantsoen zijn 12 verouderde sociale huurwoningen aanwezig. In participatie met de bewoners en de omwonenden is door de initiatiefnemer een bouwplan ontwikkeld voor de herontwikkeling van deze locatie. Het bestemmingsplan Jochem Janszplantsoen in Odijk voorziet in de mogelijkheid van het bouwen van 20 sociale huur appartementen en 12 sociale huurwoningen ter vervanging van de huidige woningen. Daarnaast wordt de openbare ruimte anders vorm gegeven omdat een gedeelte van de weg moet worden omgelegd om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0312.bpODKjjplantsoen-va01).

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/ NL.IMRO.0312.bpODKjjplantsoen-va01.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis. Digitaal op de website van de ge-meente Bunnik (www.bunnik.nl) onder ‘nieuwbouwprojecten’, ‘Jochem Janszplantsoen’ en op papier bij de centrale balie in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Beroep instellen

Met ingang van vrijdag 17 juli 2020 kan gedurende zes weken (tot en met donderdag 27 augustus 2020) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

Crisis- en her stelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven