Gemeente Scherpenzeel - Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 5 Wvg

Logo Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Scherpenzeel op 9 juli 2020 heeft besloten, op grond van het bepaalde in de artikelen 2 en 5 van de Wvg gronden aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De aangewezen gronden zijn gelegen in Scherpenzeel, in het verlengde groengebied tussen De Dreef, De Voorposten, Geerhoek en de Oude Barneveldseweg.

Het voorkeursrecht treedt in werking de dag na publicatie van dit besluit in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie jaar, tenzij voor die tijd een structuurvisie of bestemmingsplan is vastgesteld.

Doel van dit besluit

Het raadsbesluit betreft de bestendiging van de voorlopige aanwijzing van de gronden door het college bij besluit van 14 april 2020. De aanwijzing en daarmee de vestiging van het voorkeursrecht hebben tot gevolg dat een eigenaar van of een beperkt gerechtigde tot een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. Hierdoor houdt de gemeente de regie op de verdere ontwikkeling van de plannen voor de aangewezen gronden.

De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

U kunt het besluit inzien

Het besluit van de raad d.d. 9 juli 2020 ligt tezamen met het raadsvoorstel, het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van 13 juli 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag).

Wij verzoeken u in verband met corona de actuele openingstijden van het gemeentehuis te raadplegen op www.scherpenzeel.nl.

Hoe kunt u reageren

Belanghebbenden kunnen met ingang van 14 juli 2020 gedurende de termijn van zes weken bezwaar maken tegen de aanwijzing. Uw bezwaarschrift kunt u sturen naar de raad van Scherpenzeel, Postbus 100, 3925 ZJ in Scherpenzeel. Indien een belanghebbende al bezwaar heeft gemaakt tegen het collegebesluit van 14 april 2020 en dit bezwaar aanhangig is, wordt dit bezwaar mede geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Bezwaarden hebben verder de mogelijkheid om in het geval van een spoedeisend belang een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland (bestuursrechter), postbus 930, 6800 EM te Arnhem.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Scherpenzeel: de heer E. Hassink, Afdeling Bedrijfsvoering, telefoon (033) 277 23 24.

 

Scherpenzeel, 13 juli 2020

W.M. van de Werken

secretaris

 

H.H. de Vries

burgemeester

 

Naar boven