Tijdelijke regeling van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 29 juni 2020, nr. 2020-0000026138, houdende vaststelling van het uitkeringsplafond voor de toekenning van een specifieke uitkering op grond van het Tijdelijk Besluit specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening (Tijdelijke regeling uitkeringsplafond specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening)

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op de artikelen 3 en 10 van het Tijdelijk besluit specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening;

Besluit:

Artikel 1. Uitkeringsplafond

Het uitkeringsplafond, bedoeld in artikel 3 van het Tijdelijk besluit specifieke uitkering innovatie digitale dienstverlening, bedraagt:

  • a. voor het jaar 2020: € 5.800.000; en

  • b. voor het jaar 2021: € 6.800.000.

Artikel 2. Inwerkingtreding

  • 1. Deze regeling treedt in werking op het tijdstip waarop het Tijdelijk besluit specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening in werking treedt en werkt terug tot 1 januari 2020.

  • 2. Deze regeling vervalt op 1 januari 2024.

Artikel 3. Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke regeling uitkeringsplafond specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

TOELICHTING

Op grond van artikel 3 van het Tijdelijk besluit specifieke uitkering verbetering digitale dienstverlening (hierna: het besluit) stelt de Minister van Binnenlandse Zaken per jaar vast tot welk bedrag ten hoogste verplichtingen kunnen worden aangegaan voor het verstrekken van specifieke uitkeringen ter verbetering van de digitale dienstverlening. Deze tijdelijke regeling voorziet daarin.

Omdat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten NG en het Interprovinciaal Overleg nauw betrokken zijn bij de uitvoering van het Innovatiebudget Digitale Overheid en de regeling bovendien uitsluitend betrekking heeft op de hoogte van het uitkeringsplafond, is van formele consultatie afgezien.

Voor de inwerkingtreding van de onderhavige regeling is aangesloten bij de inwerkingtreding en terugwerkende kracht van het besluit.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

Naar boven