Mededeling van het besluit betreffende de aanvraag van TenneT TSO B.V. voor ontheffing van artikelen 9.12 en 9.13, eerste lid, onder a, van de Netcode elektriciteit, de ACM

Zaaknummer ACM/19/036613

  • 1. Op 14 oktober 2019 heeft de ACM van TenneT TSO B.V. een aanvraag ontvangen voor een ontheffing van artikelen 9.12 en 9.13, eerste lid, onder a, van de Netcode elektriciteit op grond van artikel 37a van de Elektriciteitswet 1998.

  • 2. De ACM heeft de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) van toepassing verklaard op de totstandkoming van het besluit. Deze procedure kent geen bezwaarfase. Na vaststelling van het besluit kunnen belanghebbenden beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven

  • 3. Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van zes weken vanaf 9 april 2020 ter inzage gelegen. Er zijn acht zienswijzen ingediend. De ingediende zienswijzen hebben niet geresulteerd in aanpassing van de strekking van het ontwerpbesluit. De ACM verleent hiermee alleen ontheffing van artikel 9.12 van de Netcode elektriciteit. Met dit besluit geeft de ACM aan TenneT de mogelijkheid om 500 MW extra transport in Noord-Nederland aan te bieden. ACM verbindt hier als voorwaarde aan dat TenneT congestiemanagement toepast.

  • 4. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl). Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking beroep instellen bij:

    College van Beroep voor het bedrijfsleven

    Postbus 2002

    2500 EA Den Haag

Naar boven