Voorbereidingsbesluit ‘Rheden 2020’

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat op 7 juli 2020 in werking is getreden het voorbereidingsbesluit ‘Rheden 2020’, landelijk bekend onder het besluit-identificatienummer NL.IMRO.0275.VBRH2020-VA01, zoals besloten in de vergadering van de gemeenteraad van 2 juli 2020.

 

Inhoud en werkingsgebied

Het voorbereidingsbesluit betreft het gemeentelijk grondgebied, zoals weergegeven op de bij dit besluit behorende verbeelding met nummer NL.IMRO.0275.VBRH2020-VA01.

De gemeente wil de voor het gemeentelijk grondgebied geldende bestemmingsplannen herzien voor wat betreft wonen. De raad heeft bij het nemen van het voorbereidingsbesluit bepaald dat het verboden is om gedurende de werking van het voorbereidingsbesluit het gebruik van bebouwing te wijzigen ten behoeve van de huisvesting van arbeidsmigranten of ten behoeve van een combinatie van wonen en zorg. Het college van burgemeester en wethouders kan door middel van een omgevingsvergunning onder voorwaarden van dit verbod afwijken.

 

Inzage stukken

U kunt het voorbereidingsbesluit in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het voorbereidingsbesluit kunt oproepen door op een locatie in de gemeente Rheden te klikken. U kunt ook gebruikmaken van het webadres: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0275.VBRH2020-VA01.

Het besluit en de bijbehorende verbeelding liggen vanaf 7 juli 2020 ter inzage bij de Servicebalie in het Gemeentehuis te De Steeg.

 

Bezwaar of beroep

Tegen het besluit staat geen bezwaar of beroep open.

 

De Steeg, 2 juli 2020

 

Naar boven