51e wijziging bestemmingsplan Buitengebied 2009, Kloosterhoeksweg 9

Logo Wierden

Aan de Kloosterhoeksweg 9, in het buitengebied van de gemeente Wierden, bevindt zich een woonerf waarop een woning en een schuur aanwezig zijn. De woning is verouderd en bevindt zich in een matige bouwkundige staat. Initiatiefnemer is voornemens deze woning te slopen en te herbouwen. De schuur is in een goede staat en blijft behouden. Het voornemen is om bij de herbouw de woning ten westen van de huidige situering te bouwen. De woning komt hiermee echter deels buiten het woonperceel te staan. Op basis van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2009” beschikt het aangrenzende en onbebouwde perceel over de enkelbestemming ‘Agrarisch met waarden - Landschap’, waardoor het niet mogelijk is om de woning hier te bouwen. Het gewenste voornemen is dan ook in strijd met het geldende bestemmingsplan. De woonbestemming moet qua situering worden gewijzigd om de beoogde woning binnen de woonbestemming te kunnen bouwen.

 

Inzage

Het ontwerp-wijzigingsplan staat vanaf 09-07-2020 op het landelijke platform www.ruimtelijkeplannen.nl (directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.WB2020000001-ON01). Daarnaast ligt het ontwerp-wijzigingsplan vanaf deze datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis te Wierden.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven