Aanvulling publicatie ontwerpbestemmingsplan “N65 Helvoirt 2020”

Logo Haaren

Verzoek herbegrenzing Natuurnetwerk Brabant (aanvulling op eerdere publicatie)

In het ontwerpbestemmingsplan vindt een kleine herbegrenzing plaats van het Natuurnetwerk Brabant (NNB). Voor een klein deel van het plangebied (circa 0,2 hectare) geldt dat de aanduiding NNB wordt verwijderd. Dit gebied wordt toegevoegd aan de groenblauwe mantel. Zie hiervoor o.a. paragrafen 4.2.3, 5.6.2 en 6.5.4 van de toelichting, alsmede de verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat op www.ruimtelijkeplannen.nl is gepubliceerd (onder het volgende planidentificatienummer: NL.IMRO.0788.BPN65Helvoirt-ON01).

De Interim omgevingsverordening van de provincie Noord-Brabant bevat regels ten aanzien van de herbegrenzing en compensatie van het NNB. Het voornemen is een verzoek in te dienen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant tot herbegrenzing van het NNB. Tegen dit voornemen kunnen evenals tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen worden ingediend. De termijn van inzage ligging voor het verzoek van herbegrenzing is 4 weken, dat wil zeggen van zaterdag 4 april 2020 tot en met vrijdag 1 mei 2020. Het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpverzoek kan op eenzelfde wijze als tegen het ontwerpbestemmingsplan (zie verder onder Zienswijze). U dient daarbij wel aan te geven dat de zienswijze betrekking heeft op het ontwerpverzoek tot herbegrenzing.

Ontwerpbestemmingsplan “N65 Helvoirt 2020”

In de kennisgeving van 20 maart 2020 is abusievelijk vermeld dat zienswijzen gericht moeten worden aan het college van burgemeester en wethouders. De zienswijzen moeten echter worden gericht aan de gemeenteraad. Hieronder volgt de aangepaste tekst van de publicatie. Mocht een zienswijze onverhoopt toch aan het college worden gericht, dan zal deze door het college, op grond van artikel 2:3 Algemene wet bestuursrecht, worden doorgezonden aan de gemeenteraad.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan “N65 Helvoirt 2020” met identificatienummer NL.IMRO.0788.BPN65Helvoirt-ON01 van de gemeente Haaren;

  • 2.

    De daarbij behorende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk diverse maatregelen uit te voeren op de N65 ter hoogte van Helvoirt. Het gaat dan met name om:

  • 1.

    Een ongelijkvloerse ligging van de N65 met de Torenstraat-Molenstraat;

  • 2.

    De aanleg van een fietstunnel onder de N65 bij de kruising met de Kreitestraat-Hoge Raam;

  • 3.

    De aanleg van een ecopassage bij het Helvoirts Broek;

  • 4.

    De aanleg van parallelwegen, fietsstraten en fietspaden.

Voornaamste doelen van deze maatregelen zijn verbetering van de leefbaarheid in de omgeving van de N65 en bevordering van de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N65.

Inzien stukken

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van zaterdag 21 maart 2020 gedurende zes weken (tot en met vrijdag 1 mei) ter inzage. Wilt u het plan analoog inzien dan kunt u hiervoor een afspraak maken via (0411) 62 72 82. Het gemeentehuis is de komende periode geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op onze website www.haaren.nl/N65 . Indien u het plan rechtstreeks raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zoeken op het planidentificatienummer: NL.IMRO.0788.BPN65Helvoirt-ON01

Zienswijze

Tijdens de termijn van ter inzage ligging heeft iedereen de mogelijkheid om schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Reconstructie N65 of het ontwerpverzoek tot herbegrenzing naar voren te brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan of van het ontwerpverzoek tot herbegrenzing uw zienswijze betrekking heeft. Indien u een mondelinge zienswijze wil indienen, kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0411-627282. Van deze mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Haaren, 3 april 2020

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven