Ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen voor zonnepark Flierweg.

Logo Wierden

 

Bij de gemeente Wierden is het plan binnengekomen voor de bouw van een zonnepark aan de Flierweg in hoge Hexel.

 

Op 2 april 2019 heeft de gemeenteraad besloten het afwegingskader grootschalige duurzame energieopwekking vast te stellen. Het aangevraagde project valt binnen dit afwegingskader.

 

Burgemeester en wethouders maken bekend om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een ontwerp- projectomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan “Buitengebied 2009”, vast te stellen. Met dit besluit wordt beoogd medewerking te verlenen voor het bouwen van een zonnepark aan de Flierweg in Hoge Hexel.

Onderdeel van deze procedure is een door de raad af te geven verklaring van geen bedenkingen.

In de vergadering van 28 januari 2020 heeft de gemeenteraad een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor dit project.

 

Ontwerp-omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning voorziet in de bouw van een zonnepark ter grootte van 8 ha aan de Flierweg in Hoge Hexel, voor een periode van 25 jaar.

 

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen met bijbehorende stukken, liggen met ingang van 13 februari 2020 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het of de ontwerp-omgevingsvergunning. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Wiezer en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over de ontwerp-omgevingsvergunning, dan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven