Voornemen tot voorbereiding bestemmingsplan, Zwolle zuidoost

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen hebben een bestemmingsplan voor te bereiden ten behoeve van het bestemmingsplan Zwolle zuidoost.

Planbegrenzing

Het plangebied omvat de wijken Ittersum, Ittersumerlanden en Ittersumerbroek, Geren, Gerenlanden, Gerenbroek en het landgoed Zandhove. Woonwijk De Oude Mars maakt geen onderdeel uit van het plangebied. Hiervoor is in 2018 een op ontwikkeling gericht bestemmingsplan in werking getreden. Daarnaast zijn de percelen globaal gelegen aan de Nieuwe Deventerweg 101 en 101-1 niet meegenomen. Hiervoor wordt een apart op ontwikkeling gericht bestemmingsplan gemaakt.

De globale begrenzing van het plangebied wordt aan de oostzijde gevormd door de spoorlijn Zwolle – Almelo tot aan het fietsviaduct onder de Wijheseweg in de wijk Gerenbroek. Vanaf het viaduct loopt de grens langs de zuidrand van de wijk Gerenbroek en via De Mars in zuidelijke richting en vervolgens langs de noordzijde van landgoed Zandhove oostwaarts richting de Wijheseweg. De Wijheseweg zelf vormt het laatste deel van de oostelijke begrenzing. Aan de zuidzijde wordt het gebied begrensd door Hollewandsweg en de zuidrand van de wijk Ittersumerbroek. De spoorlijn Zwolle- Deventer vormt de westelijke begrenzing.

Het bestemmingsplan wordt op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het bestemmingsplan dat nu geldt. Zo is er onder andere het voornemen om bij diverse woningen het bouwvlak aan te passen en de horecamogelijkheden in het winkelcentrum Zwolle Zuid in lijn met de horecavisie te brengen. Voordat deze wijzigingen worden vastgesteld krijgt iedereen gedurende 10 maanden de gelegenheid om de bouw- en gebruiksmogelijkheden in het huidige bestemmingsplan alsnog te benutten.

Inzien geldend bestemmingsplan Zwolle zuidoost

U kunt het geldende bestemmingsplan inzien via de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.019300002950- 

Na het verstreken van de termijn van 10 maanden zal het bestemmingsplan verder in procedure worden gebracht. U wordt dan in de gelegenheid gebracht een zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Nadat het nieuwe bestemmingsplan is vastgesteld vervallen de bovengenoemde bouw- en gebruiksmogelijkheden.

Inzien voorontwerp bestemmingsplan Zwolle zuidoost

Het voorontwerp bestemmingsplan Zwolle zuidoost is in te zien via de website

 www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP18005-0002

Er worden geen stukken ter inzage gelegd.

Er kunnen geen zienswijzen worden ingediend op het voornemen om het bestemmingsplan voor te bereiden.

Zodra het ontwerp van het bestemmingsplan gereed is verschijnt hierover een publicatie in het Gemeenteblad en de Staatscourant. In deze publicatie wordt aangegeven gedurende welke termijn het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt. Ook wordt in de publicatie de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen toegelicht.

Vragen?

Neemt u dan tijdens kantoortijden gerust contact op met Jolanda van den Berg. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 038 4982396

 

Naar boven