Vastgesteld bestemmingsplan ‘Krooshoopsweg 3 Bornerbroek’, Gemeente Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 3 december 2019 het bestemmingsplan Krooshoopsweg 3 Bornerbroek’ (planid: NL.IMRO.0141.00087-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijk ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Er is verzocht om een herinrichting en vergroting van het agrarisch bouwvlak aan de Krooshoopsweg 3. De bedrijfswoning die centraal tussen de bedrijfsgebouwen is gelegen, wordt verplaatst naar een locatie aan de voorzijde van het erf. Ook wordt er ruimte gecreëerd voor twee nieuwe bedrijfshallen. Hiervoor heeft het ontwerpbestemmingsplan ‘Krooshoopsweg 3 Bornerbroek’ ter inzage gelegen.

Wijziging van het bestemmingsplan

Wijziging in het landschapsplan, bijlage 1 bij de regels:

Het landschapsplan wijzigt aan de zuidzijde van het perceel, de aanwezige groenstrook wordt verbreed;

Verbeelding:

Het deel van het perceel met de bestemming ‘Agrarisch met waarden’ inclusief bouwvlak wordt verkleind en het resterende deel van het perceel wordt bestemd als ‘Bos‘ conform het landschapsplan, bijlage 1.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Krooshoopsweg 3 Bornerbroek’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 16 december 2019 tot en met zondag 26 januari 2020 ter inzage bij het Klantcontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden door een belanghebbende:

  • 1.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

  • 2.

    die bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

   

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven