Ontwerpwijzigingsplan ‘Hogeveenseweg 47 te Nootdorp’, Pijnacker-Nootdorp

Logo Pijnacker-Nootdorp

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp ‘Wijzigingsplan Hogeveenseweg 47 te Nootdorp’ met ingang van donderdag 19 december 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker. Tevens is het ontwerpwijzigingsplan digitaal beschikbaar op www.pijnacker-nootdorp.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen betaling van de kostprijs kunt u in Pijnacker een analoog exemplaar van het plan krijgen.

 

Dit plan is een wijziging van het bestemmingsplan ‘’s-Gravenhout, Geerweg en omgeving’ voor de bouw van één woning. Daarnaast dienen een aantal bedrijfsopstallen te worden gesloopt.

 

U kunt het ontwerpwijzigingsplan inzien bij het gemeentekantoor in Pijnacker. Dit plan kan tevens via internet (www.pijnacker-nootdorp.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl) worden ingezien. Tegen betaling van de kostprijs kunt u in Pijnacker een exemplaar van het ontwerpwijzigingsplan krijgen. Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij het college. Dit kan zowel mondeling, schriftelijk als digitaal. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: het college van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u tijdig een afspraak maken via telefoonnummer 14 015 en vragen naar het secretariaat afdeling RBG, team Ruimte.

 

Pijnacker-Nootdorp, 18 december 2019

 

drs. J.P.R. Woudstra, secretaris

F. Ravestein, burgemeester

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden (Ontwerpwijzigingsplan Hogeveenseweg 47 te Nootdorp)

 

Het college is van plan om op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde  voor wegverkeerslawaai vast te stellen. Het besluit houdt verband met de vaststelling van het ontwerpwijzigingsplan Hogeveenseweg 47 te Nootdorp. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat ter plaatse van de toekomstige woning een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder te verwachten is vanwege de Hofweg.

 

De maximale toelaatbare grenswaarde wordt niet overschreden.

 

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om onder voorwaarden een hogere grenswaarde vast te stellen. Op basis van het akoestisch rapport is het college van mening dat de gecumuleerde geluidsbelasting niet onaanvaardbaar hoog is. Bron- en overdrachtsmaatregelen stuiten op overwegende bezwaren van financiële, stedenbouwkundige en landschappelijke aard.

 

Bij de aanvraag voor omgevingsvergunningen voor de woning waarvoor een hogere grenswaarde wordt vastgesteld, zal door middel van een bouwakoestisch onderzoek in opdracht van de bouwer moeten aangetoond worden dat de beoogde opbouw van de buitengevel voldoende is om een binnenwaarde van 33 dB te garanderen.

 

Het ontwerpbesluit ligt met de bijbehorende stukken vanaf 19 december 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentekantoor in Pijnacker. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen (schriftelijk of - na afspraak – mondeling) bij het college van Pijnacker-Nootdorp. Schriftelijke bezwaarschriften richt u aan: het college van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een bezwaarschrift in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondeling bezwaar kunt u voor een afspraak contact opnemen met mevrouw B.E.A. Muijzer – van Osch via het telefoonnummer 14 015. Het bezwaarschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het bezwaar en het ontwerpbesluit waarop het bezwaar betrekking heeft.

 

Wanneer geen sprake is van ingebrachte bezwaarschriften, zal het ontwerpbesluit ongewijzigd worden omgezet in een definitief besluit.

 

Naar boven