Kennisgeving voorbereidingsbesluit Bergambacht

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard maken hierbij bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering op 10 december 2019 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor het perceel Meidoornstraat 2 te Bergambacht.

Het perceel maakt onderdeel uit van een gebied waarvan de gemeente op dit moment de mogelijkheden onderzoekt van nieuwbouw van de huisvesting van het basisonderwijs in Bergambacht. Het voorbereidingsbesluit betekent dat de gemeente bij het behandelen van een aanvraag omgevingsvergunning (bijvoorbeeld om iets te mogen bouwen) kan voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor de uitvoering van de ambities.

 

In werking treden

Het voorbereidingsbesluit treedt op 11 december 2019 in werking en geldt voor 1 jaar. Het voorbereidingsbesluit is ook gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het is niet mogelijk om tegen het voorbereidingsbesluit bezwaar te maken of beroep in te stellen. Dit volgt uit artikel 8:5, eerste lid van, in samenhang met artikel 7:1, eerste lid van, en artikel 1 van bijlage 2 bij de Algemene wet bestuursrecht.

 

Hoe gaat het verder?

In het voorjaar van 2020 verschijnt het ontwerp-bestemmingsplan voor het plangebied. Zodra het ontwerp is gepubliceerd kunnen aanvragen die het gebied minder geschikt maken voor de uitvoering van het bestemmingsplan op grond van dit ontwerp worden tegengehouden.

 

Stolwijk, 10 december 2019

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard

Naar boven