Ontwerpbestemmingsplan “Julianastraat 92 - 94”

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het ontwerpbestemmingsplan “Julianastraat 92 - 94” met ingang van donderdag 12 december 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging van het plangebiedHet plangebied ligt oostelijk gelegen van de kern Moerkapelle, aan de Julianastraat. Het plangebied is aan de westelijke en zuidelijke zijde begrenst door bedrijvigheid. Aan de oostelijke zijde is de woning van Julianastraat 96 gelegen. Daarachter is een kassencomplex gelegen. Aan de noordzijde van het plangebied ligt de Julianastraat, woningen en bedrijvigheid.

Inhoud van het planHet doel van het plan is om een agrarische bestemming om te zetten naar een bedrijvenbestemming, waarbij een bedrijfswoning en twee bedrijfshallen mogelijk gemaakt worden.

Ter inzageHet ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen ligt met ingang van donderdag 12 december 2019 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ontwerpbestemmingsplan is in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (ID in: NL.IMRO.1892.BpJulstr9294Mkp-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) zijn het ontwerpbestemmingsplan tevens als pdf-bestand in te zien onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Moerkapelle > Julianastraat 92 – 94.

ZienswijzenGedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Moerkapelle > Julianastraat 92 - 94”. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, telefonisch bereikbaar via (0180) 330 300. De afspraak dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de termijn van de terinzagelegging, te worden gemaakt.

 

Naar boven