Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oude Stadhuis_JJP Oud’, Almelo

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 3 december 2019 het bestemmingsplan ‘Oude Stadhuis_JJP Oud’ (planid: NL.IMRO.0141.00074-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening vastgesteld.

Inhoud plan

Dit bestemmingsplan omvat de locatie van het oude stadhuis aan het Stadhuisplein 1 te Almelo. Het oude stadhuis ligt tussen de Boddenstraat, Het Baken, De Hoven en het Stadhuisplein. Door de ingebruikname van het

nieuwe stadhuis staat het oude stadhuis leeg en is gezocht naar een nieuwe functie en een partij om het leegstaande gebouw te transformeren. Met de transformatie van het oude stadhuis wordt voorzien in een woningbouwprogramma van maximaal 99 woningen. Het betreft verschillende type appartementen.

Zowel huur- als koopwoningen kunnen op grond van het bestemmingsplan worden gerealiseerd. Het voorliggende bestemmingsplan biedt hiervoor de kaders.

Door de ontwikkelende marktpartij wordt naast wonen ook een deel van het pand ontwikkeld als sportschool/fitnesscentrum, horeca en (musical)theater en filmhuis. In het bestemmingsplan wordt hiertoe ruimte geboden aan een sportschool/fitnesscentrum met een maximale vloeroppervlakte van 1300 m2. Daarnaast is er maximaal 1390 m2 in het bestemmingsplan opgenomen voor een filmhuis en/of een (musical)theater en wordt er maximaal 635 m2 aan horeca van categorie 1 toegestaan. Dit betreffen de horecavormen tearoom, koffiehuis, lunchroom, brasserie of bistro, welke hoofdzakelijk ondersteunend zijn aan de overige functies in het plangebied en de directe omgeving van het plangebied.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan Stadhuis_JJP Oud’ (planid: NL.IMRO.0141.00074-BP31) en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 11 december 2019 tot en met dinsdag 21 januari 2020 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de  link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’ en ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde ter inzage termijn van zes weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld of om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven