Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Blesdijke 1, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend:

Op 6 november 2018 heeft Vermilion Energy Netherlands B.V. te Harlingen, een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Blesdijke 1, gelegen aan de Meenthe 13a te Wolvega in de gemeente Weststellingwerf, op de percelen kadastraal ingedeeld, gemeente Oudetrijne, sectie H, nummers 488 en 489.

De vergunningsaanvraag betreft het aanleggen van een boorgat op een bestaande mijnbouwlocatie met een mobiele installatie. Bij het boren zal er gebruik worden gemaakt van een reeds bestaande putkelder met conductor van de reeds bestaande put BLD-01, die aanwezig is ten behoeve van de gaswinning. Het boren betreft een z.g.n. sidetrackboring.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 12 december 2019 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Weststellingwerf te Wolvega. Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de gemeente (tel. 140561).

Tot en met 22 januari 2020 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

DG voor Klimaat en Energie, Directie Warmte en Ondergrond

T.a.v. dhr. K. van den Hoff

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot K. van den Hoff (tel. 070 – 3796220) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven