Regeling van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 22 november 2019, nr. WJZ/ 19262457, tot wijziging van de Regeling vaststelling voorschotverlening duurzame energieproductie 2020 in verband met enkele technische verbeteringen

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 47 van het Besluit stimulering duurzame energieproductie;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 6 van de Regeling vaststelling voorschotverlening duurzame energieproductie 2020 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de artikeltekst vervalt ‘14, eerste lid, onderdeel a, of’ en ‘artikel 14, eerste lid, onderdelen b en c, of’.

2. In de derde en de vierde kolom van de tabellen wordt ‘art. 47, vijfde lid,’ vervangen door ‘art. 47, eerste lid,’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 22 november 2019

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

TOELICHTING

1. Inleiding

Met deze regeling worden een aantal verwijzingen naar artikelen in het Besluit stimulering duurzame energieproductie (hierna: Besluit SDE) geactualiseerd.

2. Wijzigingen

Artikel 6 van de Regeling vaststelling voorschotverlening duurzame energieproductie 2020 verwijst abusievelijk naar artikel 14 van het Besluit SDE. Artikel 6 omvat de correctiebedragen voor hernieuwbare warmte en gecombineerde opwekking van hernieuwbare elektriciteit en hernieuwbare warmte en is een uitwerking van artikel 47 van het Besluit SDE. Artikel 14 van de het Besluit SDE ziet op hernieuwbare elektriciteit en deze correctiebedragen zijn opgenomen in artikel 2 van de Regeling vaststelling voorschotverlening duurzame energieproductie 2020.

Daarnaast wordt in de tabellen van artikel 6 van de Regeling vaststelling voorschotverlening duurzame energieproductie 2020 verhelderd dat het de correctiebedragen bedoeld in artikel 47, eerste lid, in plaats van het vijfde lid, van het Besluit SDE betreft. Artikel 47, eerste lid, van het Besluit SDE betreft drie correcties waarmee het basisbedrag kan worden gecorrigeerd. Artikel 47, vijfde lid, van het Besluit SDE biedt de grondslag voor het jaarlijks vaststellen van de correctiebedragen.

3. Regeldruk

Deze regeling leidt niet tot additionele regeldruk.

4. Inwerkingtreding

De inwerkingtredingsdatum van deze regeling wijkt af van het kabinetsbeleid inzake de vaste verandermomenten voor regelgeving, dat inhoudt dat ministeriële regelingen twee maanden voorafgaand aan hun inwerkingtreding worden gepubliceerd en op de vaste verandermomenten in werking treden. De reden voor deze afwijking is dat deze regeling een fout herstelt in de Regeling vaststelling voorschotverlening duurzame energieproductie 2020.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Naar boven