Kennisgeving van de Minister voor Milieu en Wonen inzake de internetconsultatie van het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit bodemkwaliteit in verband met de versnelling van de totstandkomingsprocedure voor het vaststellen van gebiedsspecifiek beleid voor PFAS, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Minister voor Milieu en Wonen kondigt aan dat vanaf 15 november tot en met 22 november één ieder in de gelegenheid wordt gesteld om via de website https://www.internetconsultatie.nl/wijzigingsbesluit_gebiedsspecifiek_beleid_pfas te reageren op het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit bodemkwaliteit in verband met de versnelling van de totstandkomingsprocedure voor het vaststellen van gebiedsspecifiek beleid voor PFAS.

Het besluit beoogt, met een tijdelijke voorziening, voorbereidingsprocedures te versnellen die moeten worden gevolgd bij het nemen van decentrale besluiten over gebied specifiek beleid aangaande PFAS. Zodoende kan het onderhavig besluit bijdragen aan een versnelde aanpak van de PFAS-problematiek. Gelet op de hoge urgentie van de PFAS problematiek, worden bij het ontwerpbesluit niet de reguliere totstandkomingprocedures gevolgd, maar wordt een spoedprocedure doorlopen. Om deze reden wordt in plaats van de voorpublicatie op grond van artikel 92, eerste lid, van de Wet bodembescherming, de inspraak van één ieder via de weg van de internetconsultatie vorm gegeven.

Naar boven