Regeling van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 18 november 2019, nr. 2019-0000605266, tot aanwijzing van feestdagen voor ambtenaren BES (Regeling feestdagen ambtenaren BES)

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 37, onderdeel j, van het Rechtspositiebesluit ambtenaren BES;

Besluit:

Artikel 1

Voor de ambtenaren werkzaam op Bonaire, worden als feestdag aangewezen 30 april als zijnde Dia di Rincon en 6 september als zijnde Dia di Himno y Bandera.

Artikel 2

Voor de ambtenaren werkzaam op Sint Eustatius, worden als feestdag aangewezen de dag, vallende na de op Sint Eustatius gehouden carnavalsoptocht en 16 november als zijnde Statia Day.

Artikel 3

Voor de ambtenaren werkzaam op Saba, worden als feestdag aangewezen de dag, vallende na de op Saba gehouden carnavalsoptocht en de eerste vrijdag van december als zijnde Saba Day.

Artikel 4

De Regeling Dia di Himno y Bandera, Statia Day en Saba Day ambtenaren BES wordt ingetrokken.

Artikel 5

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2020.

Artikel 6

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling feestdagen ambtenaren BES.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

TOELICHTING

Hoofdstuk V van het Rechtspositiebesluit ambtenaren BES bevat onder meer voorschriften met betrekking tot het verrichten van arbeid op zon- en feestdagen. De dagen die in dit verband als feestdag worden aangemerkt, staan opgesomd in artikel 37, onderdeel j. Het laatste zinsdeel van dat onderdeel biedt een grondslag om bij ministeriële regeling nog extra feestdagen aan te wijzen, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen de verschillende openbare lichamen.

Alle drie de openbare lichamen hebben naast de in artikel 37, onderdeel j, genoemde feestdagen ieder nog eigen feestdagen, die voor elk eiland op andere datums vallen.

Op Statia is dit Statia Day, die op 16 november valt, en op Saba elke eerste vrijdag van december Saba Day. Daarnaast wordt op Statia en Saba de dag na de carnavalsoptocht als vrije dag aangewezen.

Voor Bonaire zijn als feestdagen aangewezen Dia di Rincon, dat op 30 april valt, en Dia di Himno y Bandera, op 6 september.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.W. Knops

Naar boven