Tijdelijk intrekken gehandicaptenparkeerplaats Akkerwinde

Logo Hellendoorn

Kenmerk: 2019-031760

Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aan aanvrager is een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats toegewezen op de Akkerwinde (kenmerk 16INT01593) . Aanvrager geeft aan gedurende de periode november 2019 tot oktober 2020 geen gebruik te maken van het bij de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats behorende kenteken/voertuig. En ook geen gebruik maakt van een ander voertuig. De gereserveerde plek kan in deze periode dus gebruikt worden door andere verkeersdeelnemers.

Gedurende deze periode kan de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats worden opgeheven. Hiervoor wordt een tijdelijk verkeersbesluit genomen.

De Akkerwinde is gelegen binnen de bebouwde kom van Nijverdal en in beheer bij de gemeente Hellendoorn.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit genomen te worden voor de plaatsing van de in artikel 12 van het BABW opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderbordne voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Dit besluit wordt op grond van art. 2 lid 1 WVW1994 wenselijk en noodzakelijk geacht om de vrijheid van het verkeer zoveel mogelijk te waarborgen en ter voorkoming of beperking van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

In art. 24 BABW staat dat over dit besluit overleg gevoerd moet worden met de politie. De verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente is om advies gevraagd.

BESLUIT

Opheffen van de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Akkerwinde, op verzoek van aanvrager, gedurende de periode november 2019 tot oktober 2020, door het tijdelijk verwijderen van bord E6 met onderbord voorzien van kenteken 73-TLN-1

Nijverdal 11 november 2019

College van burgemeester en wethouders van gemeente Hellendoorn

Namens deze,

V.G.M. Rodijk

Hoofd van het team Ruimtelijke ontwikkeling

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

1. naam en adres van indiener

2. dagtekening

3. omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

4. de grond van het bezwaar (motivering)

Het bezwaarschrift kan gemaild worden naar gemeente@hellendoorn.nl of per post naar Postbus 200, 7440 AE, Nijverdal. Vermeld bij het onderwerp in uw mail of brief het kenmerk van dit verkeersbesluit.

Naar boven