Verleende omgevingsvergunning waterberging met zonnepark aan de Puntweg te Punthorst

Logo Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat zij overeenkomstig artikel 2.1 lid 1 sub a, b, c, e, artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 en artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning verleend hebben voor de aanleg van een  waterberging met zonnepark op de percelen kadastraal bekend gemeente Staphorstaan, sectie Y, nrs 1266 en 1267 aan de Puntweg te Punthorst.

De Crisis- en herstelwet is op deze procedure van toepassing.

Voor het project is een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst, handelend namens de raad, op basis van het machtigingsbesluit d.d. 10 september 2019, heeft bij besluit van 29 oktober 2019 de benodigde verklaring afgegeven.

De besluiten met bijbehorende stukken liggen voor een ieder vanaf woensdag 13 november 2019 voor een periode van zes we­ken ter inzage bij het  Omgevingsplein, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. Ook is het plan in pdf-formaat te raadplegen via de website http://www.staphorst.nl/bekendmakingen, rubriek ‘Omgevingsvergunning – verleend’. Daarnaast is de omgevingsvergunning raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Door middel van de zoekfunctie kunt u bij invoering van het volgende plannummer NL.IMRO.0180.5132019006-VS01 het plan vinden. De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.5132019006-.

Belanghebbenden die tijdig een ziens­wijze naar voren hebben gebracht over het ontwerpbesluit kunnen beroep instellen. Belanghebbenden die redelij­kerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen eveneens  beroep instellen. De beroep­stermijn bedraagt zes weken. De beroepstermijn begint  op de dag na de dag waarop de terinzage­legging is aangevangen. Het beroep dient ingesteld te worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ‘s-Graven­hage. De indiener van een beroepschrift kan de Voorzieningenrechter van de Afdeling eveneens vragen een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Naar boven