Bekendmaking ontwerpbeschikking Wet geluidhinder - Hogere grenswaarden

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend:

Op 9 oktober 2019 heeft de Gemeente Zwolle een verzoek tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor industrielawaai ontvangen. Dit verzoek heeft betrekking op de voorbereiding van het bestemmingsplan “Buitengebied, Heinoseweg 27” te Zwolle.

Uit onderzoek is gebleken (akoestische rapport kenmerk: 19.025 en datum 26 juni 2019) dat de geluidsbelasting ter plaatse van de nieuw te bouwen woningen aan de Heinoseweg 27 hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dBA (LAR,LT), vanwege de gezoneerde outdoor kartbaan Karba aan de Heinoseweg 10.

Er wordt een hogere waarde toegekend voor de nieuw te bouwen woning, op het erf aan de Heinoseweg 27, van 51 dBA (LAR,LT) ten gevolge van de voor geluid gezoneerde outdoor kartbaan Karba.

Mogelijkheden tot inzien:

Het ontwerp van de beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder met ter zake zijnde stukken liggen vanaf 22 oktober 2019 tot en met 2 november 2019 ter inzage in het Stadskantoor (Lübeckplein 2).

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze tegen het ontwerp van de beschikking naar voren brengen, gericht aan het college van burgemeester en wethouders, bij de Afdeling Ruimtelijke Planvorming, t.a.v. N. Hesselink, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u voor 2 november 2019 een afspraak te maken met N. Hesselink (tel. 038 498 2498).

Beroepsmogelijkheden:

Het beroepsrecht tegen het definitieve besluit (de beschikking) is beperkt vanwege de mogelijkheid om zienswijzen in te brengen tegen het ontwerp van de beschikking. Het beroep tegen het definitieve besluit kan te zijner tijd uitsluitend worden ingesteld door:

 

  • 1.

    degenen die schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • 2.

    de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;

  • 3.

    degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • 4.

    de belanghebbende(n) aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Naar boven