Vastgesteld bestemmingsplan 'Kern Varik, herziening Kerkstraat 13', gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 17 oktober 2019 ligt, op grond van artikel 3.9a lid Wro, voor zes weken het vastgestelde bestemmingsplan ‘Kern Varik, herziening Kerkstraat 13’ ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 9 mei 2019 tot en met woensdag 19 juni 2019. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijze ingediend. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan in haar vergadering van 24 september 2019 ongewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.VARKerkstr13_VSG1.

Toelichting

Het plan betreft het omzetten van de huidige bestemming Maatschappelijk naar de bestemming Gemengd (dienstverlening en wonen).

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 27 november 2019) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

 Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.  

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven