Feanwâlden - Freiahôf

Logo Dantumadiel

Omgevingsvergunning 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel hebben omgevingsvergunning verleend voor de activiteiten “strijd regels ruimtelijke ordening” en “bouwen van een bouwwerk” ten behoeve van de realisatie van een zestal woningen aan de Freiahôf te Feanwâlden.

Tegen het ontwerpbesluit was een zienswijze ingediend. Deze zienswijze was de reden dat Burgemeester en wethouders nader onderzoek hebben laten uitvoeren ten aanzien van mogelijke trillinghinder als gevolg van het spoorverkeer. Gebleken is dat de zienswijze echter geen inhoudelijke reden gaf om het definitieve besluit, ten opzichte van het ontwerpbesluit, aan te passen.

Besluit hogere grenswaarde

Uit geluidsonderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het spoorverkeer wordt overschreden.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel hebben een hogere grenswaarde vastgesteld. Voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woning (op slaapkamerhoogte) zal deze maximaal 63 dB mogen bedragen. Het besluit hogere grenswaarde heeft voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde is geen zienswijze ingediend. Het besluit is dan ook onveranderd.

Terinzagelegging

Zowel de omgevingsvergunning als het besluit hogere grenswaarden ligt met ingang van donderdag 17 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis in Damwâld.

Daarnaast is de omgevingsvergunning eveneens te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tijdens de periode van terinzagelegging kan door belanghebbenden schriftelijk en gemotiveerd beroep tegen dit besluit worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit wordt één dag na publicatie ter inzage gelegd. In het beroepschrift moeten naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het beroep staan vermeld.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

1.Een belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen de ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

2.Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd

 

Naar boven