Vastgesteld bestemmingsplan IX Strijp binnen de Ring 2007 (Willemstraat-Vogelzangterrein) en omgevingsvergunning Vogelzangterrein Willemstraat

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf donderdag 17 oktober 2019 tot en met donderdag 28 november 2019 ter inzage liggen:

  • 1.

    het op 1 oktober 2019 door de gemeenteraad van Eindhoven vastgestelde bestemmingsplan ‘IX Strijp binnen de Ring 2007 (Willemstraat-Vogelzangterrein)’;

  • 2.

    de verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementencomplex en grondgebonden woningen in 3 bouwblokken op het Vogelzangterrein, nummer V18/35361; inclusief het voornemen om binnenplans af te wijken van de toegelaten bouwhoogte.

Ligging en doel van de plannen

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 95 woningen op het voormalige 'Vogelzangterrein' aan de Willemstraat, Lodewijk Napoleonlaan en Albertina van Nassaustraat.

Het bestemmingsplan maakt bebouwing mogelijk waardoor bij een aantal bestaande woningen strijd met de beleidsregels bezonning ontstaat.

De omgevingsvergunning betreft het bouwen van 95 woningen. In een gedeelte van het bouwplan wordt de maximale bouwhoogte overschreden. De maximale bouwhoogte bedraagt 16 meter. Het bouwplan heeft een maximale bouwhoogte van 16,489 meter. In het bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om maximaal 10% af te wijken van de maatvoering. Van deze afwijkingsbevoegdheid wordt gebruik gemaakt.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 17 oktober 2019 tot en met donderdag 28 november 2019 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80316-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: https://www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80316-/NL.IMRO.0772.80316-0301/

De verleende omgevingsvergunning is niet op de hierboven genoemde landelijke website beschikbaar. Deze stukken kunnen wel worden ingezien bij het Inwonersplein in het Stadskantoor.

Beroep

Met ingang van vrijdag 18 oktober 2019 tot en met donderdag 28 november 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het (gecoördineerd voorbereide) vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en/of tegen de verleende omgevingsvergunning.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze op het eerdere ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen;

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en tot verlening van de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van 29 november 2019. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 1 oktober 2019

Naar boven