Voorbereidingsbesluit Tankstations Lelystad

Logo Lelystad

Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 8 oktober 2019 (nummer 190012761) heeft verklaard dat een (paraplu)bestemmingsplan “Tankstations Lelystad (partiële herziening) wordt voorbereid voor het grondgebied van de volgende bestemmingsplannen en beheersverordening: “Bataviakwartier”, “Boswijk”, “Gedeeltelijke herziening deelgebied 1 Warande (postzegels)”, “Lelystad,- Larserknoop”, “Lelystad Haven”, “Lelystad Midden West”, “Waterwijk Zuid”, “Waterwijk Noord” en Beheersverordening “Stadshart”.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot doel, in de afronding en vaststelling van het geactualiseerde beleid voor tankstations in Lelystad te voorkomen dat nog gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden die sommige bestemmingsplannen bieden om een tankstation te vestigen op plekken, zoals in woonwijken, waar de gemeente dit ongewenst acht.

Op grond van het voorbereidingsbesluit wordt de regeling voor nieuwvestiging van tankstations in voornoemde bestemmingsplannen als het ware bevroren, met als gevolg dat er hier geen nieuwe tankstations kunnen bij komen.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor één jaar. In dat jaar wordt het beleid voor tankstations in Lelystad geactualiseerd en wordt een (paraplu)bestemmingsplan Tankstations Lelystad,(partiële herziening) voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking.

Het voorbereidingsbesluit vervalt op het moment waarop het (paraplu)bestemmingsplan ter voorbereiding waarvan het besluit is genomen, in werking treedt. In dit (paraplu)bestemmingsplan staat welke mogelijkheden er zijn, op grond van het nieuwe beleid, voor het vestigen van een tankstation.

Inzage

Het voorbereidingsbesluit ligt tezamen met de bijbehorende situatietekening met ingang van donderdag 17 oktober 2019 ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook geboden in het stadhuis.

Het plan ID-nummer is NL.IMRO.0995.VB00019-VG01.

Beroep

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) geen bezwaar en beroep worden ingediend.

 

Naar boven