Verkeersbesluit Colijnweg laadpaal

Logo Zwijndrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwijndrecht neemt hierbij het volgende verkeersbesluit:

  • 1.

    het aanwijzen van de op bijgevoegde tekening aangegeven parkeervak aan de Colijnweg als parkeerplaats uitsluitend bestemd voor het opladen van elektrische voertuigen door het plaatsen van het bord E04 uit bijlage 1 van het RVV 1990 met onderbord "opladen elektrische voertuigen";

  • 2.

    dit besluit in werking te laten treden op de dag dat het betreffende verkeersbord is aangebracht.

en overweegt daartoe het volgende.

 

Wettelijk kader

Dit verkeersbesluit is gebaseerd op de artikelen 15, lid 1, artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 en artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Het besluit wordt genomen in het streven naar een optimale gebruik van de weg (artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994).

Mandaat

Burgemeester en wethouders hebben op 10 januari 2017 besloten de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten met betrekking tot opladen elektrische voertuigen te mandateren aan de coördinator Leefbaar.

 

Overleg

Er is overleg gevoerd met de politie Zuid-Holland Zuid. De politie heeft hierbij aangegeven dat voor de handhaafbaarheid van de borden gewerkt moet worden met bord E4 of E8 met onderbord "opladen elektrische voertuigen". Dit advies wordt overgenomen waardoor de politie met het besluit kan instemmen. Wel wordt opgemerkt dat nauwelijks controleerbaar is of er alleen sprake is van een verbinding met de laadpaal of ook van daadwerkelijk laden.

 

Motivering

  • 1.

    Naar aanleiding van een verzoek uit de Ruys de Beerenbrouckstraat wordt er binnenkort een laadpaal geplaatst aan de Colijnweg. Als bij deze paal niet-elektrische auto's parkeren is de laadpaal niet optimaal bruikbaar. Om dit te voorkomen is er de wens het parkeervak nabij deze locatie aan te wijzen als parkeergelegenheid bestemd voor elektrische voertuigen. Bij de gekozen locatie voor de laadpaal is gekeken naar de criteria uit het beleidskader laadpalen (zie bijgevoegd afwegingskader).

  • 2.

    Aangezien verkeersdeelnemers altijd uit moeten kunnen gaan van de aanwezige bebording en markering wordt de inwerkingtreding van het verkeersbesluit hieraan gekoppeld.

 

 

Bezwaar bij burgemeester, b&w of raad.

 

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken. U doet dat door een brief te sturen aan:

de burgemeester/het college van burgemeester en wethouders/de gemeenteraad van Zwijndrecht (afhankelijk van welk bestuursorgaan bevoegd is)

t.a.v. Commissie bezwaarschriften

Postbus 15

3330 AA Zwijndrecht.

 

Dit moet gebeuren binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit (de ingang van deze termijn is afhankelijk van de wijze van bekendmaking van het besluit, t.w. toezending, uitreiking, kennisgeving in een blad of op een andere geschikte wijze).

Uw brief moet tenminste bevatten:

• Uw naam en adres

• Een datum

• Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt

• De reden(en) van uw bezwaar

• Uw handtekening.

 

Voorlopige voorziening

Als u bezwaar hebt gemaakt kunt u, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening (= voorlopig oordeel van de rechter) aanvragen. U doet dat door een brief te sturen aan:

de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Bestuursrecht

Postbus 50951

3007 BM Rotterdam

 

 

Uw brief moet tenminste bevatten:

• Uw naam en adres

• Een datum

• Een omschrijving van het besluit waartegen u een voorlopige voorziening aanvraagt

• De reden(en) waarom u een voorlopige voorziening nodig heeft

• Uw handtekening.

 

Aan een aanvraag om een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden. Voor natuurlijke personen (individuen) is dat € 174,-- en voor rechtspersonen (bijvoorbeeld bedrijven) is dat € 345,--.

 

Vragen ?

Misschien heeft u nog een vraag over deze procedure. Neemt u dan gerust contact op met de behandelend ambtenaar van dit besluit.

Zwijndrecht,

Namens het college van burgemeester en wethouders

Barry Huzen

Coördinator Leefbaar

Naar boven