Vastgesteld verkeersbesluit C19002004, Westerhoven, Wijzigingen van de huidige voorrangsituatie op het kruispunt Weerderdijk/Kempervennendreef naar een gelijkwaardig kruispunt

Logo Bergeijk

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij het volgende hebben besloten tot:

  • -

    Het wijzigingen van de huidige voorrangsituatie op het kruispunt Weerderdijk/Kempervennendreef naar een gelijkwaardig kruispunt. Hiervoor worden de verkeersborden J37, B04, B05 en B06 en de voorrangsdriehoeken (haaientanden) op het wegdek verwijderd. Hiermee wordt de voorrang gelijkwaardig voor elke richting.

Alle verkeersborden zijn in overeenstemming met de bijlagen I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Het definitieve verkeersbesluit ligt vanaf maandag 14 oktober 2019, voor een periode van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis te Bergeijk. Bij het besluit is ook aangegeven welke straten of welk gebied het betreft.

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht (postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch). Dat kan tot zes weken na de dag van verzending van het besluit. In uw beroepschrift moet staan tegen welk besluit u beroep aantekent en waarom. Verder moet u uw naam, adres en de datum vermelden én het beroepschrift ondertekenen.

U moet een kopie van het besluit op uw bezwaarschrift meesturen. Het is niet nodig om alle stukken uit de procedure aan de rechtbank te sturen. Voor deze procedure bij de rechtbank bent u griffierecht verschuldigd.

Indiening van een beroepschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien er sprake is van spoedeisend belang kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook beroep hebt ingesteld. De rechter bepaalt dan of er een voorlopige regeling moet worden getroffen. U bent voor deze procedure extra griffierecht verschuldigd.

U kunt het verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. U moet een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Verkeersbesluit C19002004

Op grond van artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het collegebesluitvan 12 augustus 2014 ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Vereiste van het besluit:

Op dit verkeersbesluit is de volgende wet- en regelgeving van toepassing:

  • -

    De Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

  • -

    Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • -

    Het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

  • -

    De Algemene wet bestuursrecht (Awb);

  • -

    Mandaatbesluit 7 maart 2017.

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

  • 1.

    Dat de Weerderdijk en Kempervennendreef in beheer en onderhoud van de gemeente Bergeijk is.

  • 2.

    Dat de Weerderdijk en Kempervennendreef op dit moment al behoren tot de 60-zone als erftoegangswegen buiten de bebouwde kom.

  • 3.

    Dat volgens de richtlijnen voor Duurzaam Veilig het gewenst is om beide wegen op het kruispunt gelijkwaardig te laten kruisen.

  • 4.

    De verkeersveiligheid wordt verbeterd op het kruispunt.

  • 5.

    Dat beide wegen gelijkwaardig zijn met een maximumsnelheid van 60 km/uur.

  • 6.

    Dat met het uitvoeren van deze maatregel de markering en bebording op en nabij het kruispunt wordt aangepast: het verwijderen van de verkeersborden J37, B04, B05 en B06.

  • 7.

    Dat de eerste periode na het aanpassen er extra attentieborden worden geplaatst om de weggebruikers te waarschuwen voor de nieuwe verkeerssituatie.  

Overleg:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft aangaande dit besluit overleg plaatsgevonden met de betrokken Operationeel Expert GGP gemeente Bergeijk van de politie eenheid Oost-Brabant.

Besluit:  

  • 1.

    Het wijzigen van de huidige voorrangssituatie op het kruispunt Weerderdijk/ Kempervennendreef naar een gelijkwaardig kruispunt.

  • 2.

    Het verwijderen van de verkeersborden J37, B04, B05 en B06 en de voorrangsdriehoeken (haaientanden) op het wegdek. Hiermee wordt de voorrang gelijkwaardig voor elke richting.  

Bergeijk, d.d. 23 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

Namens deze,

Drs. J de Greef

Hoofd afdeling Beheer Ruimte

Naar boven