VERVANGEND VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED MILL EN SINT HUBERT, HERZIENING 2018 NAAR AANLEIDING VAN DE TUSSENUITSPRAAK VAN DE RAAD VAN STATE

Logo Mill en Sint Hubert

 

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied Mill en Sint Hubert, herziening 2018’ op 26 september 2019 een vervangend vaststellingsbesluit heeft genomen. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 8 februari 2018.

 

Met dit besluit wordt een gebrek, zoals dat in juridische termen heet, in het oorspronkelijke besluit van 8 februari 2018 hersteld. Het akoestisch onderzoek dat ter motivering van de vormverandering van het agrarisch bouwvlak van de Sint Hubertse Binnenweg 25 te Mill bij het bestemmingsplan was gevoegd, is aangepast. In dit aangepaste akoestisch onderzoek is nu wel rekening gehouden met een aantal oorspronkelijk in het betreffende bouwvlak aanwezige gebouwen die buiten het bouwvlak zijn komen te liggen en zullen worden gesloopt. Geconcludeerd wordt dat de geluidbelasting binnen de normen blijft en dat sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat. De Regels en Verbeelding blijven ongewijzigd ten opzichte van het op 8 februari 2018 vastgestelde bestemmingsplan. In de Toelichting wordt het akoestisch onderzoek vervangen met het meest recent uitgevoerde akoestische onderzoek.

 

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 16 oktober 2019 tot en met dinsdag 26 november 2019. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0815.BPLherzbuiteng2018-VA02.

 

Tot en met 26 november 2019 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door belanghebbenden die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingesteld, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

 

Mill, 15 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

 

Naar boven