Instellen 30 en 60 km/uur zone aan de Rijt, Hoge rijt en Weebosch te Luyksgestel

Logo Bergeijk

 

kenmerk: C19002003

 

Dhr. J. de Greef

Hoofd afdeling Beheer Ruimte

 

Vereiste van het besluit:

Op dit verkeersbesluit is de volgende wet- en regelgeving van toepassing:

- De Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

- Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

- Het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

- De Algemene wet bestuursrecht (Awb);

- Mandaatbesluit 7 maart 2017.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

De Rijt te Luyksgestel in het gemeentelijk verkeer en vervoerplan is aangewezen als erftoegangsweg binnen de bebouwde kom. De Hoge rijt en de Weebosch in het gemeentelijk verkeer en vervoerplan zijn aangezen als erftoegangswegen buiten de bebouwde kom.Dat er op alle bovengenoemde wegen geen doorgaand verkeer van belang plaatsvindt en deze wegen vooral de functie dienen ter ontsluiting van aanwonenden. Dat de gemeente Bergeijk voornemens is om de wegen aan te passen en hierbij de belijning en weginrichting wil aanpassen naar erftoegangswegen. De wegen ongeschikt zijn voor een veilige verkeersafwikkeling met 80 km/uur.    

Overleg: Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft aangaande dit besluit overleg plaatsgevonden met de betrokken Operationeel Expert GGP gemeente Bergeijk van de politie eenheid Oost-Brabant.

 

BESLUIT

 

  • 1.

    Het aanwijzen van de Hoge Rijt, Rijt en Weebosch als Erftoegangswegen met binnen de bebouwde kom een maximumsnelheid van 30 km/uur en buiten de bebouwde kom 60 km/uur.

Bergeijk, d.d. 23 mei 2019

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

namens dezen,

Dhr. J. de Greef

Hoofd afdeling Beheer Ruime

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk (postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk). Dat kan tot zes weken na de dag van verzending van het besluit. In uw bezwaarschrift moet staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom. Verder moet u uw naam, adres en de datum vermelden én het bezwaarschrift ondertekenen.

Indiening van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien er sprake is van spoedeisend belang kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook bezwaar hebt gemaakt. De rechter bepaalt dan of er een voorlopige regeling moet worden getroffen. Voor deze procedure bij de rechtbank bent u griffierecht verschuldigd.

U kunt het verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA 's‑Hertogenbosch. U moet een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven