Hollands Kroon -week 42- Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Paadje 12 te Nieuwe Niedorp 2017

Logo Hollands Kroon

 

Besluit genomen door: gemeenteraad.

Grondslag: artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: onder toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Paadje 12 te Nieuwe Niedorp gewijzigd vast te stellen

Plangebied: Paadje 12 te Nieuwe Niedorp

Doel plan: De initiatiefnemer wil op de bestaande camping enkele wijzigingen doorvoeren om het bestaande terrein op te waarderen en uit te breiden

 

IMRO identificatienummer: NL.IMRO.1911.BPPaadje12-va02

 

Naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 1 mei 2019 is het op 30 november 2017 vastgestelde bestemmingsplan op de volgende punten gewijzigd:

 

1.Aan artikel 3.2 onder a is onder vernummering van onderdeel 3 een onderdeel 2 ingevoegd dat luidt:

Ter plaatse van de aanduiding maximum aantal eenheden zijn maximaal de op de verbeelding aangegeven recreatieve (nacht)verblijfseenheden toegestaan.

2.Op de verbeelding is de aanduiding maximum aantal eenheden opgenomen.

3. Artikel 3.6 van de regels is komen te vervallen.

Verder is de toelichting aangevuld naar aanleiding van het verrichte akoestisch onderzoek en is in de toelichting nader onderbouwd waarom er uit het oogpunt van geluid en geur sprake is van een aanvaardbaar verblijfsklimaat van de campinggasten.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan Paadje 12 te Nieuwe Niedorp 2017, met IMRO identificatienummer NL.IMRO.1911.BPPaadje12-va02, ligt met ingang van 15 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

 

Tevens is er de mogelijkheid om op afspraak de stukken in te zien. Voor het maken van een afspraak met een medewerker van het team Ruimte kunt u contact opnemen met 088-321 5000.

 

Beroep indienen

Gedurende de inzagetermijn hebben de volgende personen de mogelijkheid om beroep in te stellen:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan tijdig kenbaar te maken;

  • belanghebbenden die geen zienswijze tegen het ontwerp hebben kenbaar gemaakt, maar die willen opkomen tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht.

 

Stuur uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

 

Voorlopige voorziening

Volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Om te voorkomen dat er door dat geldige besluit een onomkeerbare situatie ontstaat, kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan. Wordt dit verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Stuur uw verzoek naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

 

Kosten

Aan het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Dit zijn soms aanzienlijke bedragen, kijkt u eerst voor informatie op www.rechtspraak.nl bij ‘griffierecht bestuursrecht’.

Naar boven