Vastgesteld bestemmingsplan ‘Groeneveldsweg 8’

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 17 september 2019 het bestemmingsplan “Groeneveldsweg 8” (planid: NL.IMRO.0141.00077-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld. Het plangebied is gelegen aan de Groeneveldsweg 8 te Almelo, kadastraal bekend Ambt Almelo, sectie N, nummer 4910.

Inhoud plan

Op het landgoed, dat gerangschikt is onder de Natuurschoonwet, staan diverse gebouwen die tot oktober 2016 grotendeel werden benut als atelier (galerie en beeldentuin) en gedeeltelijk als woonruimte. Daarnaast werden op het landgoed workshops, bijeenkomsten en soortgelijke activiteiten –met ondersteunende horeca- georganiseerd. De gebouwen staan nu leeg.

De voorgestelde ontwikkeling houdt in dat alle gebouwen op het betreffende perceel worden gesloopt. In plaats daarvan wordt het bestaande perceel van 3,2 ha opgedeeld in twee percelen van 2,8 ha resp. 0,4 ha. Op het perceel van 2,8 ha wordt een ensemble van drie gebouwen gerealiseerd, een woning met een inhoud van maximaal 2000 m3 en twee bijgebouwen (één van 250 m2 en één van 400 m2). Deze gebouwen worden zodanig op het perceel gesitueerd dat het beeld van een erfbebouwing blijft bestaan. Op het perceel van 0,4 ha zal een woning worden toegestaan van maximaal 1250 m3 en maximaal 250 m2 aan bijgebouwen.

Er is 1 zienswijze ontvangen.

Wijziging van het bestemmingsplan.

De wijzigingen betreffen aanpassingen van de planregels en de planverbeelding ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Hieronder zijn de  wijzigingen weergegeven:

Wijzigingen in de verbeelding:

Bij de meest noordelijke bestemming "W-SR" wordt een strook met de aanduiding "—sba-bww"

(specifieke bouwaanduiding uitgesloten-bouwwerken) opgenomen;

Wijzigingen in de regels:

In artikel 4.2 wordt het volgende lid 4.2.1 toegevoegd: Ter plaatse van de 'specifieke

bouwaanduiding uitgesloten -bouwwerk' is het niet toegestaan gebouwen op te richten. De

overige artikelen worden vernummerd.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Groeneveldsweg 8‘ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 16 oktober 2019 tot en met dinsdag 26 november 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Almelo, Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Groeneveldsweg 8’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via een link op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘bouwen en wonen’ en dan ‘bestemmingsplan’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden door een belanghebbende die:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

  • 3.

    bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

 

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag)

 

Naar boven