Bestemmingsplan Oefenhoek Millingen aan de Rijn gewijzigd vastgesteld

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Oefenhoek Millingen aan de Rijn’ op 26 september 2019 gewijzigd is vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De wijzigingen zijn als volgt:

  • 1.

    één bouwvlak is iets naar achteren geschoven;

  • 2.

    een parkeerstrook aan de Plataanstraat is aangepast;

  • 3.

    de quick scan flora en fauna is bijgewerkt;

  • 4.

    het aanvullend onderzoek naar de steenuil is verwerkt;

  • 5.

    in de toelichting is de juiste oppervlakte van het plangebied opgenomen.

Het plan

Het bestemmingsplan gaat over het realiseren van vier rijwoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen op de voormalige oefenhoek in Millingen aan de Rijn. De locatie ligt tussen de Plataanstraat en de Populierenstraat.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Oefenhoek Millingen aan de Rijn’ ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 14 oktober 2019 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het cluster Ruimte via het telefoonnummer 14 024.

Beroep

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Oefenhoek Millingen aan de Rijn’ kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 15 oktober 2019 tot en met 25 november 2019.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • 1.

    een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070-426 44 26.

Groesbeek, 14 oktober 2019

Naar boven