Bestemmingsplan 'Zee, Strand en Duin, 1e herziening'

Logo Noordwijk

Het college van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2019 het bestemmingsplan ‘Zee, Strand en Duin, 1e herziening’ op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

Medio 2016 is de in maart 2015 vastgestelde Strandnota 2015-2020 gewijzigd. Zowel de Strandnota 2015-2020 als de nadien aangebrachte wijzingen in deze Strandnota, bevatten ruimtelijk relevante onderdelen. Deze onderdelen moeten in een latere instantie in planologische zin worden vertaald in een passende regeling in het voor het strand en de duinen geldende planologische kader, te weten het bestemmingsplan ‘Zee, Strand en Duin’. De eerste herziening van het bestemmingsplan ‘Zee, Strand en Duin’, voorziet hierin.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op onderdelen van de strand- en duingebieden in Noordwijk, met uitzondering van enkele aan de rand van het plangebied gelegen recreatie- en horecavoorzieningen. Met de herziening van het bestemmingsplan ‘Zee, Strand en Duin, 1e herziening’ wordt in hoofdzaak beoogd het verwerken van ruimtelijk relevante onderdelen van de eerder vastgestelde Strandnota 2015-2020 en de nadien aangebrachte wijzingen daarin.

Gewijzigde onderdelen bij de vaststelling van het bestemmingsplan

De bij de vaststelling van het bestemmingsplan, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, aangegeven wijzigingen van het bestemmingsplan zijn aangegeven in de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan eveneens vastgestelde nota van Beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen d.d. 16 augustus 2019.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Zee, Strand en Duin, 1e herziening’ en de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 16 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage. Het plan is in te zien in het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42 te Noordwijk. Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancode NL.IMRO.0575.BPZSD1eherziening-VA01.

Beroep instellen

Vanaf 17 oktober 2019 tot en met 27 november 2019 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Voor ongewijzigde delen kan alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend of die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat geweest zijn om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de beroepsgronden. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Ook kan door belanghebbenden een verzoek voor een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

 

Noordwijk, 15 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Noordwijk

Naar boven