Ontwerpbestemmingsplan "Langeweg 10 - 10a, Haaren"

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Langeweg 10-10a’ met identificatienummer NL.IMRO.0788.BP18HRNLangeweg10-ON01 van de gemeente Haaren, en

  • 2.

    De daarbij behorende stukken. 

De stukken liggen met ingang van donderdag 22 augustus 2019 gedurende zes weken (tot en met woensdag 2 oktober 2019) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP18HRNLangeweg10-ON01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411-) 62 72 82.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het wijzigen van de geldende bestemming ‘Detailhandel’ naar een woonbestemming. Daarbij wordt de bestemming van de bedrijfswoning gewijzigd naar een reguliere burgerwoning en wordt op de locatie van de voormalige winkelruimte ruimte geboden voor de bouw van vier levensloopbestendige woningen.

Anterieure overeenkomst

Tevens maken burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren op grond van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat er in het kader van dit bestemmingsplan een overeenkomst grondexploitatie en planschade is gesloten.

Het betreft een anterieure overeenkomst voor de betreffende locatie, waarin is afgesproken dat de gemeente zich inspant om de realisatie van het plan planologisch mogelijk te maken. Daarnaast is overeengekomen dat de initiatiefnemer alle kosten voor zijn rekening neemt die verband houden met de ontwikkeling, uitvoering en het beheer van het plan. Verder is afgesproken dat ook het eventueel uitkeren van planschade door de verzoeker wordt vergoed.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzage ligging (donderdag 22 augustus 2019 t/m woensdag 2 oktober 2019) heeft iedereen de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0411-)627282. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Haaren, 21 augustus 2019

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven