Aanmeldnotitie (milieueffectbeoordeling) transformeren van de Grote Kerk, Kerkplein 33-36, Hoorn

Logo Hoorn

 

De Grote Kerk (Kerkplein 33-36) wordt getransformeerd naar een horecaconcept, bestaande uit een hotel met bijbehorende bar, restaurant, kleinschalige bierbrouwerij, horecaterras en een verkoop van lokaal geproduceerde streekeigen producten. Planologische medewerking wordt verleend met toepassing van de reguliere afwijkingsprocedure.

 

Onderzoek naar milieueffecten

In het Besluit m.e.r. (milieu-effectrapportage) is voorgeschreven dat onderzocht moet worden of het voorgenomen plan belangrijke nadelige milieugevolgen kan veroorzaken en of een milieueffectrapportage moet worden opgesteld. Voor de voorgenomen transformatie is dit onderzocht. Uit de aanmeldnotitie (milieueffectbeoordeling) komt naar voren dat geen sprake is van bijzondere omstandigheden die zouden kunnen leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ter plaatse. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoorn op 16 juli 2019 besloten dat voor de voorgenomen transformatie op genoemd adres geen milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld.

 

Het besluit en de notitie liggen voor een ieder van donderdag 22 augustus tot en met woensdag 2 oktober 2019 ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn.

 

Dit besluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen het besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Naar boven