Ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeenten Rijswijk en Delft die nodig zijn voor de realisatie van het project PHS Rijswijk – Delft Zuid, met bijkomende werken

KENNISGEVING

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat deelt mee dat, ingevolge artikel 72a van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van ProRail B.V., ten name van ProRail B.V. onroerende zaken ter onteigening aan die nodig zijn voor de realisatie van het project PHS Rijswijk – Delft Zuid tussen km 66.4 en km 83.8, dat voorziet in het viersporig maken van het traject Rijswijk (km 66.4) tot aan Delft Zuid (km 72.2), inclusief het station Delft Zuid (km 71.3), met bijkomende werken, in de gemeenten Rijswijk en Delft.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de ingevolge artikel 63, tweede lid, van de onteigeningswet vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • gemeentehuis van Rijswijk, Bogaardplein 15 te Rijswijk (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • gemeentehuis van Delft, Stationsplein 1 te Delft (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit met de onteigeningsstukken ligt ter inzage vanaf 23 augustus 2019 tot en met 3 oktober 2019.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, afdeling BJV Publiekrecht onder vermelding van dossiernr. ON2-2018-100154. Een schriftelijke reactie kan per post worden verzonden naar Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, of per e-mail naar cdloketonteigening@rws.nl.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw S.E.M. Rob-Russel, telefoon 06 – 12 09 75 85, of de heer A.H.W. Steenvoorden, telefoon 06 – 13 27 13 84.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Deze is uitsluitend bedoeld voor degenen die in hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt dat zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om te worden gehoord. Deze hoorzitting vindt plaats op 16 oktober 2019 om 14.00 uur in het Oude Stadhuis, Weeskamer, Markt 87 te Delft. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven