2019-07-08 Kanaleneiland Parkeerterrein bij het winkelcentrum NOVA, Onttrekking aan Openbaarheid Gemeente Utrecht

Logo Utrecht

 

Kenmerk: 6305538

 

Betreft: het onttrekken van openbare parkeerplaatsen aan de openbaarheid

 

Burgemeester en wethouders delen mee dat zij het voornemen hebben om het parkeerterrein bij het winkelcentrum NOVA, gelegen aan de Van Starkenborghhof , ingevolge artikel 9 van de Wegenwet per 1 oktober 2019 aan de openbaarheid te onttrekken.

Het onttrekkingsbesluit is een vereiste om mogelijk te maken dat er door erfpachter een parkeerregime kan worden gevoerd en waarbij gebruik wordt gemaakt van slagbomen om het terrein af te sluiten, waarbij tevens een vergoeding wordt verlangd voor het parkeren voor een duur langer dan 2 uur. De situatie ter plekke van het parkeerterrein verandert voor wat betreft het mogelijke gebruik niet vergeleken met de situatie van vóór het sluiten van de erfpachtovereenkomst.

Het bedoelde te onttrekken wegdeel is gearceerd aangegeven op de kaart die bij dit besluit hoort.

 

Op grond van de Wegenwet moet voor onttrekking van het genoemde wegdeel een procedure worden doorlopen.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot en met 30 september 2019 hun zienswijze schriftelijk naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen voor genoemde datum te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Utrecht, Postbus 16200, 3500 CE Utrecht onder vermelding van Parkeerterrein bij het winkelcentrum NOVA aan de Van Starkenborghhof concept onttrekkingsbesluit, kenmerk 6305538, ter attentie van dhr. R. van der Westen.

 

Utrecht, 8 juli 2019

Gepubliceerd op 19 augustus2019in de Staatscourant.

 

Let op: u moet een zienswijze binnen zes weken na de publicatie in de Staatscourant indienen.

 

Naar boven