Verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een zonnepark op het perceel Parallelweg nabij nummer 33, kadastraal bekend als sectie H, nummer 1410 in ‘t Zand, gemeente Schagen

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de realisatie van een zonnepark op de locatie op het perceel Parallelweg nabij nummer 33, kadastraal bekend als sectie H, nummer 1410 in ‘t Zand, gemeente Schagen.

Inhoud omgevingsvergunningDe verleende omgevingsvergunning heeft betrekking op het realiseren van een zonnepark, conform de aanvraag d.d. 18 april 2018 met zaaknummer O-18-0197.

Omdat het verzoek in strijd is met het geldende bestemmingsplan kan medewerking alleen worden verleend met toepassing van de uitgebreide buitenplanse afwijking als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wabo.

Ter inzageHet besluit en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 18 juli 2019 digitaal in te zien via https://www.schagen.nl/bestuur-organisatie/inzage-ontwerpomgevingsvergunningen_44199/

Het besluit is tevens in te zien via www.overheid.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.OVNBPRLLLWG33-VA01 

Beroep

Tegen het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning kan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Holland. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

 

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren te brengen;

 

De Crisis- en Herstelwet is van toepassing, het beroepschrift naar de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en alle gronden van het beroep.

 

Inwerkingtreding omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Schagen, 17 juli 2019

Naar boven