Ontwerpbestemmingsplan ‘Kieftsbeeklaan 36-38’, gemeente Almelo

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Kieftsbeeklaan 36-38’ (planid: NL.IMRO.0141.00085-BP21) ter inzage te leggen.

Inhoud plan

Op het perceel Kieftsbeeklaan 36 is een woonboerderij aanwezig met diverse grote schuren. Er is verzocht om het bestaande woonkavel op te splitsen in twee woonkavels met behoud van de voormalige woonboerderij. De drie schuren zullen worden gesloopt ten behoeve van een nieuwe woning. Dit verzoek is in strijd met het bestemmingsplan door het ontbreken van een bouwvlak voor een tweede woning. Met de terinzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Kieftsbeekslaan 36-38 wordt de procedure voor de herziening van het bestemmingsplan gestart.

De gronden van het plangebied zijn globaal gelegen tussen de Oude Windslaan aan de noord- en oostzijde en de Kieftsbeeklaan aan de zuid- en westzijde.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kieftsbeeklaan 36-38’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 17 juli 2019 tot en met dinsdag 27 augustus 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kieftsbeeklaan 36-38’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies van de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

 

Naar boven