Voorbereidingsbesluit geitenhouderijen

Logo Westerwolde

De raad van Westerwolde heeft in zijn vergadering van 10 juli 2019 ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gehele grondgebied van de gemeente Westerwolde.

 

Inhoud voorbereidingsbesluit

In het voorbereidingsbesluit heeft de raad bepaald dat de vestiging en uitbreiding van oppervlakte dierenverblijf ten behoeve van het houden van geiten, een uitbreiding van het aantal geiten alsmede de omschakeling naar een geitenhouderij verboden is indien de vestiging, uitbreiding of omschakeling ziet op het houden van tenminste tien geiten per inrichting. Verder heeft de raad bepaald dat dit verbod niet van toepassing is op het verlenen en gebruik maken van een omgevingsvergunning voor het oprichten van nieuwe agrarische bedrijfsgebouwen of het aanwenden van bestaande bedrijfsgebouwen of het uitbreiden van bestaande gebouwen die leidt tot een grotere stalvloeroppervlakte dan de bestaande stalvloeroppervlakte, indien deze omgevingsvergunning (a) noodzakelijk is om tegemoet te komen aan aangescherpte wettelijke eisen op het gebied van milieu of (b) ertoe strekt om het welzijn van de te houden dieren te vergroten door de netto voor het dier beschikbare leefruimte te vergroten, mits het aantal te houden dieren zoals is vergund niet toeneemt.

 

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag na deze bekendmaking.

 

Inzage

Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf de dag na deze bekendmaking gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Sellingen. Tevens is het voorbereidingsbesluit in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het voorbereidingsbesluit is NL.IMRO.1950.VB1901-vs01.

 

Bezwaar en beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen het voorbereidingsbesluit.

 

Naar boven