Coördinatiebesluit Zonneakker De Bathmense Landen

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 juli tot en met 28 augustus 2019 ter inzage ligt:

 

- Het besluit tot toepassen van de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatiebesluit), op besluiten benodigd voor de realisatie van de Zonneakker De Bathmense Landen, te Bathmen

 

Inhoud

Gemeente Deventer is voornemens medewerking te verlenen aan het project Zonneakker De Bathmense Landen, bestaande uit het realiseren van een zonneveld ten noorden van Bathmen, aan de Bathmense Landen.

 

Om Zonneakker De Bathmense Landen te kunnen realiseren zijn schillende besluiten nodig, zoals een besluit op grond van de Wet ruimtelijke ordening en besluiten op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De gemeenteraad heeft besloten om op deze besluiten de gemeentelijke coördinatieregeling uit de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren.

 

Voor de ontwikkeling worden de volgende besluiten gecoördineerd voorbereid en bekendgemaakt:

- Bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening

- Omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

 

De bevoegdheid tot besluitvorming over deze besluiten ligt bij verschillende overheidsorganen en er zijn verschillende procedures van toepassing. Door toepassing te geven aan de coördinatieregeling uit de Wro vindt de voorbereiding en bekendmaking van de in het coördinatiebesluit aangewezen besluiten plaats volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

 

Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij het college van de gemeente Deventer de coördinatie van deze besluiten op zich neemt en via één kennisgeving de besluiten gelijktijdig bekend maakt. Voor eenieder bestaat te zijner tijd de mogelijkheid om via één loket zienswijzen in te brengen tegen een of meerdere ontwerpbesluiten. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen later bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beroep gaan tegen de definitieve besluiten.

 

Inzien

Het coördinatiebesluit kunt u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het coördinatiebesluit inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

Reageren

Het coördinatiebesluit ligt van donderdag 18 juli tot en met woensdag 28 augustus 2019 ter inzage. Het is niet mogelijk om tegen dit coördinatiebesluit besluit bezwaar of beroep in stellen.

 

 

Naar boven