Bekendmaking instemming melding Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL), Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt hierbij ter uitvoering van artikel 5.12, veertiende lid, van de Wet milieubeheer bekend dat de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat op 12 juni 2019 instemming heeft gegeven aan de melding van de Minister betreffende het wijzigen en toevoegen van projecten en maatregelen in het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL).

Achtergrond

Op 21 mei 2019 heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een melding gedaan in het kader van het NSL ingevolge artikel 5.12, twaalfde lid, van de Wet milieubeheer, betreffende het wijzigen en toevoegen van projecten en maatregelen.

Met deze wijzigingen is bewerkstelligd dat de projecten en maatregelen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn geactualiseerd naar de huidige stand van zaken en is aannemelijk gemaakt dat de gewijzigde en toegevoegde projecten en maatregelen per saldo passen binnen of in elk geval niet in strijd zijn met het NSL conform artikel 5.12, twaalfde lid, van de Wet milieubeheer. Dat betekent dat aannemelijk is gemaakt dat ook met inbegrip van deze wijzigingen, het NSL blijft waarborgen dat aan de grenswaarden voor luchtkwaliteit wordt voldaan.

Waar kunt u de melding en instemming inzien?

De melding van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de instemming van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat zijn te raadplegen op de website van de rijksoverheid:

www.rws.nl/luchtkwaliteit

Voor een nadere toelichting kunt u telefonisch contact opnemen met Rijkswaterstaat onder nummer 0800-8002.

Naar boven