Beschikking ingevolge de Waterwet ten behoeve van Waterkrachtcentrale Linne, gemeente Maasgouw, Rijkswaterstaat

Datum 26 juni 2019

Onderwerp

Waterwet: beschikking ingevolge de Waterwet ten behoeve van Waterkrachtcentrale Linne, gemeente Maasgouw.

Besluit

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) kennis van het volgende. Bij beschikking van 17 juni 2019, kenmerk RWS-2019/21890 heb ik aan RWE Generation NL B.V. te Geertruidenberg vergunning ingevolge de Waterwet verleend. Voornoemde vergunning betreft het onttrekken van water aan en brengen van water in de rivier de Maas en ziet op een experiment met Migromat voor aal en een early warning systeem voor smolts.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging

De beschikking, inclusief de daarop betrekking hebbende stukken, ligt vanaf 27 juni 2019 gedurende zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • 1. het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Ceramique 125 te 6221 KV Maastricht op werkdagen van 9:00-16:00 uur, alsmede buiten kantooruren na telefonische afspraak;

  • 2. het gemeentehuis van de gemeente Maasgouw, Kruisweg 32 te 6051 HL Maasbracht.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan beroep bij de sector Bestuursrecht van de Rechtbank worden ingesteld. Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden ingediend bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het beroepsschrift zijn woonplaats heeft. Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer R. Kwanten van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, 06 53 88 18 23.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, het Hoofd van de afdeling Vergunningverlening P.A.M. Smeets

Naar boven